Politievakbond dient stakingsaanzegging in zone Haaltert in na mogelijk machtsmisbruik burgemeester

De politievakbond VSOA gaat een stakingsaanzegging indienen in de Oost-Vlaamse gemeente Haaltert. De vakbond wil dat er een onderzoek komt naar burgemeester Veerle Baeyens (N-VA) na aantijgingen van machtsmisbruik.

De burgemeester zou gevraagd hebben om een hoofdinspecteur te laten overplaatsen na het innen van enkele parkeerboetes tijdens een eetfestijn van haar lokale partijafdeling. Over de feiten zelf wil Baeyens niet veel kwijt, maar ze denkt dat haar communicatie verkeerd geĆÆnterpreteerd wordt.

"Ik heb een bezorgdheid geuit", zei ze vanmorgen in "De ochtend" op Radio 1. "Ik wil over die bezorgdheid in dialoog gaan met het politiecollege. Alle andere feiten die daarbij gesleurd zijn, kan ik alleen maar betreuren. Ik kan aanvaarden dat andere mensen misschien een andere perceptie of gevoel hebben. Maar dan bied ik daarvoor mijn excuses aan, want dat is zeker mijn intentie niet."

BEKIJK - Hoe reageert Haaltert op de aantijgingen?

Videospeler inladen...

Politievakbond VSOA wil dat er een onderzoek komt. Ze hadden dat gisteren al gevraagd aan Vlaams minister van Binnenlandse Bestuur Bart Somers (Open VLD), maar trekken met dezelfde vraag nu ook naar de minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). "We gaan daar ook een stakingsaanzegging indienen op vraag van het personeel", zegt Vincent Houssin van politievakbond VSOA.

Houssin noemt de feiten "bijzonder grof als ze waar zouden zijn". "Het gaat om een burgemeester, het hoofd van de politie", gaat hij voort. "Die moet het voorbeeld geven. Het is bovendien niet meer van deze tijd dat iemand van de politiek gaat bepalen wat het verbaliseringsbeleid is."

BEKIJK - "Er blijkt toch het een en ander aan de hand te zijn", zegt vakbondsman Houssin:

Videospeler inladen...

Meest gelezen