BELGA/VTM
Volledig scherm
© BELGA/VTM

Belgische profclubs lopen nu al tot 250 miljoen euro mis na claim fiscus, verbetering dringt zich op: “Anders riskeren ze puntenaftrek”

Belgisch voetbalHet Belgisch profvoetbal slikte al de coronacrisis en RSZ-hervorming, maar de fiscus claimt nu ook bijna 70 miljoen euro extra belastingen van veertien eersteklassers. Het voetbal derft zo stilaan al tot 250 miljoen euro. “De situatie is precair”, zegt Pro League-CEO Lorin Parys.

12 reacties

  • Roland Potters

    2 jaar geleden
    Als de Pro-League en in eerste plaats Lorin Parys eens zorgt voor een eerlijke verdeling van de TV gelden zoals in alle landen , en weg met dat dubbel stemrecht voor de G5 of is het al 6 of 7 , dan zouden de kleinere ploegen misschien al minder problemen hebben
  • Albert de Lovendeghem

    2 jaar geleden
    Óók Genk, dat uiteraard géén VZW is, moet zijn statuten aanpassen en zijn achterstallige vennootscjapsbelasting betalen, dik 30 miljoen euro.
  • dave hosten

    2 jaar geleden
    Zorg dan eerst dat dit ook in Europa wordt toegepast, anders nog grotere ongelijkheid. Al de zogenaamde topploegen in Europa kunnen miljoenen verlies maken en miljarden van sjeiks inpompen.....toch ook niet normaal???
  • Rik Cappelle

    2 jaar geleden
    Als de fiscus zijn slag thuishaalt in het proces tov Genk en 30 miljoen euro incasseert van een ploeg die bedrijfsvoorheffing weigert te betalen onder het mom dat zij een VZW zijn dan zal het zonder chapeau Genk zijn.
  • Kurt Calebout

    2 jaar geleden
    Als hij dat zal invoeren dan moet het ook correct worden toegepast en dwz dat het paarse ploegske uit Brussel niet meer in ste klasse mag aantreden gezien hun meer dan MILJOEN euro schuldenberg!