Deze priester heeft de oplossing voor stelende vluchtelingen in de supermarkt

© Michel Vanneuville

Amper een dag na de heisa rond de diefstallen in de Carrefour Market langs de Kustlaan van Zeebrugge was het gisteren alweer prijs. Twee illegalen vertoonden verdacht gedrag en werden uiteindelijk op heterdaad betrapt op diefstal. Toch is het aantal diefstallen al flink gedaald, dankzij... pastoor Fernand.

jve

Ze werden opgepakt en worden later hoogstwaarschijnlijk gedagvaard. Gisteren liet het parket van Brugge nog weten dat er strenger zal opgetreden worden tegen dieven in de bewuste winkel, want zaakvoerder Christof heeft al een eind bijna dagelijks te maken met stelende illegalen die op zoek zijn naar voedsel.

Dat elke persoon met een andere huidkleur zal gecontroleerd worden op identiteit, is volgens de zaakvoerder dan weer niet volledig correct. “Dat is niet haalbaar voor ons. Als er natuurlijk bepaalde personen verdachte handelingen uitvoeren in de winkel, dan gaan we die vriendelijk aanspreken en verzoeken om de papieren te tonen. Het is niet zo dat vluchtelingen hier niet welkom zijn. Als ze maar betalen.” Volgens de zaakvoerder ligt de sleutel van het dievenprobleem vooral bij pastoor Fernand Maréchal. Hij vangt de vluchtelingen op in zijn nabijgelegen kerk en heeft hen ondertussen duidelijk gemaakt dat stelen niet kan. “Blijkbaar heeft zijn preek effect gehad, want we hebben er al veel minder over de vloer gekregen”, zegt Christof. “Wie steelt, is niet meer welkom in de kerk. En dat willen ze natuurlijk vermijden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen