©  Hollandse Hoogte / Ad Nuis

Onze bespaartip: ga met een boodschappenlijstje naar de supermarkt

Van torenhoge energieprijzen tot historische inflatie: het leven wordt in sneltempo duurder. Het goede nieuws is dat we met kleine ingrepen steeds meer impact kunnen hebben op onze portemonnee. Daarom geeft Gazet van Antwerpen elke dag een handige bespaartip. Doe er je voordeel mee!

Boodschappenlijstjes zijn handig. Niet alleen omdat je een tweede trip naar de supermarkt vermijdt nadat je de eieren bent vergeten, maar ook omdat je er veel geld mee kunt uitsparen. Lijstjes zijn namelijk een ‘commitment device’: je houdt je aan de zaken die je echt nodig hebt en laat de impulsaankopen liggen. Volgens besparingscoach Sara Van Wesenbeeck kun je zonder moeite 25 tot 30% op je winkelkar besparen. Je beperkt bovendien je afval, omdat je enkel koopt wat je echt gaat gebruiken, en je koopt gezonder.

Uit een bevraging van de overheid blijkt dat ongeveer de helft van de Vlamingen met een boodschappenlijstje gaat shoppen. Ben jij deel van de andere helft, probeer het dan zeker eens uit. Door enkel te kopen wat je ook echt gaat gebruiken, bespaar je veel geld, want uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 8% van onze winkelkar de vuilnisbak ingaat. Daarmee verliest een gemiddeld huishouden 369 euro per jaar.

 JVBo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER