Man die zich urenlang verschanste en vrouw neerschoot in Blankenberge, probeerde haar ook te verkrachten

 © Junior Verbeeke

Daags na het schietincident in Blankenberge, wordt duidelijk wat zich afgespeeld zou hebben in de woning van G. V. (45). De man wordt nu ook aangeklaagd voor verkrachting, bovenop onder meer poging doodslag omdat hij de vrouw in het been schoot.

Junior Verbeeke

G.V. was een man met een reputatie in de omgeving van de Dujardinstraat in Blankenberge. Al geruime tijd werkte hij de buurtbewoners op de heupen. Hij bedreigde hen, stond plots naakt op hun balkon of organiseerde feestjes waarbij verdovende middelen meer schering dan inslag waren. En als daar een opmerking over werd gemaakt, zouden ze dat snel geweten hebben. “Het stopte niet”, klonk het bij een buurman. En vrijdag was het hek helemaal van de dam. Omstreeks 10.00 uur weerklonken vijf schoten volgens het parket, maar volgens onze informatie werd er ‘s nachts ook al afgevuurd. Of de het slachtoffer en de verdachte een relatie hadden, is niet duidelijk. Het slachtoffer kwam wel al maanden over de vloer bij de verdachte.

LEES OOK.“Het stopte nooit met hem, iedereen had er schrik van”: Man (45) die zich urenlang gewapend verschanste en vrouw neerschoot, terroriseerde straat al geruimde tijd

Omstaanders vonden de vrouw met een schotwonde op een nabijgelegen pleintje. Haar bovenbeen was doorboord. G.V. had de vrouw in haar been geschoten. De man wordt nu bovendien ook aangeklaagd voor verkrachting. “De verdachte van het schietincident van vrijdag in Blankenberge wordt deze namiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van poging doodslag, onwettig voorhanden hebben van een vergunningsplichtig vuurwapen, verkrachting en wederrechtelijke vrijheidsberoving”, klinkt het zaterdag bij het parket.

V. had al een stevig politioneel verleden en staat bekend om drugsfeiten in Blankenberge. Hij werd vrijdag ingerekend door de speciale eenheid nadat hij zich urenlang verschanste met een wapen. De eenheden kregen geen contact met hem, en vielen daarom binnen in zijn appartement. De verdachte gaf zich over zonder verzet.

Hij werd gearresteerd en zaterdag werd hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor poging doodslag, maar ook voor verkrachting, wederrechtelijke vrijheidsberoving en het onwettig voorhanden hebben van een vergunningsplichtig vuurwapen. Of hij de vrouw effectief verkracht heeft, zal onderzoek moeten uitwijzen. De onderzoeksrechter hield de man aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen