© RR 

Afscheid van een icoon: emotionele Frank Ribéry barst in tranen uit bij afscheid van het Italiaans publiek

Frank Ribéry is officieel voetballer af. Het Franse voetbalicoon kondigde gisteren aan de voetbalwereld vaarwel te zeggen na aanhoudende kniepijn. Vandaag nam de 39-jarige flankaanvaller afscheid van het publiek tijdens de wedstrijd tussen Salernitana, zijn huidige club, en Spezia. Ribéry barstte in tranen uit.

Jens Jacobs

Frank Ribéry was jaren lang een vaste waarde bij de Franse nationale ploeg en kende zijn grootste successen bij Bayer München. Nadat het contract van de Fransman bij de Rekordmeister afliep, trok Ribéry naar Fiorentina waarna hij vorig seizoen nog een vervolg breidde aan zijn Italiaans avontuur bij Salernitana.

Dat avontuur werd, mede door blessures, geen onverdeeld succes. Ook dit seizoen stond Ribéry meer geblesseerd aan de kant dan op het veld. Gisteren kondigde de Fransman dan ook aan dat het voor hem genoeg was.

Vandaag nam Ribéry afscheid van het Italiaanse publiek. Voor de aftrap van de wedstrijd tussen Salernitana en Spezia kreeg de Fransman nog een stevig applaus van de fans. Ribéry kon dat gebaar zichtbaar appreciëren en barstte in tranen uit. Bekijk hieronder de beelden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer