thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Westerlo spoelt blamage in Genk door met zege tegen tien man van Kortrijk

Westerlo heeft de zware nederlaag in Racing Genk doorgespoeld met een driepunter op het veld van KV Kortrijk. Na een domme rode kaart voor Gueye sloegen de Kemphanen na de rust twee keer genadeloos toe. De Kemphanen doen zo een uitstekende zaak in de strijd om het behoud: de kloof met de ploegen in de kelder bedraagt nu al elf punten.

Kersten Steurbaut

Voor wie deze middag op een terrasje zat en de wedstrijd tussen KV Kortrijk en Westerlo nog zou willen bekijken, de eerste helft kan je met een gerust hart doorspoelen. Sinan Bolat moest twee keer ingrijpen – eerst met een beenveeg op een poging van Lamkel Zé, net voor rust mikte Messaouidi pal op de Turkse doelman. Daarmee hadden we onze dosis entertainment wel gehad.

Sportief dan toch. Habib Gueye maakte de opdracht voor een in puntennood verkerend Kortrijk net voor het halfuur nog wat moeilijker. De aanvaller gaf een slag in het gezicht van Pietro Perdichizzi. Geen idee wat de Senegalees bezielde, de bal was niet eens in de buurt. Na tussenkomst van de VAR stuurde Wim Smet de Kortrijkzaan naar de kant.

©  BELGA

En Westerlo? Jonas De Roeck had na de zware nederlaag in Genk zijn ploeg op drie plaatsen door elkaar geschud - Tagir verdween zelfs naar de tribune, Perdichizzi maakte de omgekeerde beweging. Voor een schokeffect zorgde het niet. Westerlo nam een afwachtende houding aan en liet het initiatief aan de thuisploeg. Zelfs na de rode kaart voor Gueye kwamen de bezoekers niet verder dan wat steriele druk. Een schot van Foster dat een half metertje naast doel belandde was het enige geel-blauwe wapenfeit in 45 minuten.

Eerste goal voor Madsen

De tweede helft bracht gelukkig veel meer animo. Westerlo had het geweer van schouder gewisseld en zette meteen hoog druk. Met succes. Na amper twee minuten opende Madsen de score. De Deen zag zijn eerste poging nog afgeblokt, maar trapte de rebound via de onderkant van de lat onhoudbaar voorbij Ilic. Voor Madsen het eerste doelpunt uit zijn carrière.

En plots hadden we een aangenaam en spannend kijkstuk. De Kemphanen gingen op zoek naar de dubbele voorsprong, maar Foster verloor de vrijstaande Chadli uit het oog en liep zich vast op Watanabe. Dit had zomaar de 0-2 kunnen opleveren.

Kortrijk ontsnapte en leefde op. In twee minuten tijd was het twee keer dicht bij de gelijkmaker, twee keer na een stilstaande fase. Een sluwe vrije schop van Keita belandde tegen de paal, even later hield Bolat Avenatti met een knappe reflex van de 1-1.

Nene haalt twijfels weg

Kortrijk geloofde er terug in en Westerlo was allesbehalve zegezeker. Tot de Kemphanen in de slotfase hun dodelijkste wapen nog eens bovenhaalden. Op een snelle tegenprik haalde de ingevallen Nene met een knappe krul in de verste hoek alle twijfels weg.

Opluchting bij Westerlo, dat zeker niet zijn beste wedstrijd speelde. Na een 1 op 6 tegen Seraing en Racing Genk knoopt het wel terug aan met de zege en nestelt het zich nog wat veiliger in de buik van het klassement. De kloof met Kortrijk bedraagt nu al elf punten.