Mocht het niks worden, blijft Melanie studeren.  © VTM

Mechelse studente in finale ‘Regi Academy’: “Ik oefen nog steeds om die single goed te kunnen zingen”

Mechelen -

De grote finale van Regi Academy is zaterdag live in het Sportpaleis en op televisie. Misschien kiest Regi wel voor de Mechelse Melanie Opio Amollo, die rechten studeert. “Het is niet alleen een wedstrijd meer, maar ook een optreden voor 20.000 mensen. Dat maakt het een extra grote uitdaging”, blikt ze vooruit.

Tom Vets

Er zijn nog drie kandidaten in de running: Limburger Arno, de piepjonge Hanne uit Stabroek en dus Melanie. “Mocht je me vragen hoe ik die laatste week beleef, kan ik er moeilijk op antwoorden”, lacht ze. “Langs de ene kant denk ik: laat die finale maar komen. Daar heb ik zin in. Maar omdat ze ons nog niet hebben ingelicht wat er te gebeuren staat, bespeur ik ook gezonde spanning. Ik doe mijn best om goed voor de dag te komen.”

De meeste opnames van Regi Academy vonden in april plaats in Marbella. “Er is nog een kandidaat afgevallen na het inzingen van de single bij Regi thuis. Maar reeds na Spanje behoorde ik tot de top vijf. Dat ik dit moest verzwijgen voor het publiek viel wel mee. Destijds deed ik mee aan Ketnet musical en toen moesten we over bepaalde zaken ook lang onze mond houden. Ik ben door Studio 100 getraind om mijn mond te houden wanneer het moet.” (lacht)

Het was tijdens een bezoek aan de opnames van 10 om te zien dat de kandidaten hoorden dat de finale live op tv komt en in het Sportpaleis zou doorgaan. “Ik was die dag net teruggekomen uit vakantie in Praag. Amper bekomen van de vlucht, kreeg ik plots dat nieuws. Dat had ik niet verwacht. Het is nu niet alleen meer een wedstrijd, maar meteen ook een grote show waarin ik zit. Dat geeft een extra druk op de wedstrijd.”

Een andere persoon

De finalisten kregen ook tips van choreograaf Roy Julen. “Hij gaf me eerst stress omdat hij zei dat we maar één kans kregen om te tonen wat we qua act in onze mars hadden. Om hem onze persoonlijkheid te tonen in de manier waarop we op een podium staan. Best moeilijk om plots te beslissen hoe je jezelf presenteert aan een publiek. Maar vanaf het moment dat ik de muziek hoorde, was ik zo in mijn element en blijkbaar bracht ik dat over aan hem. Ik was precies een andere persoon op het podium. Roy stond echt te kijken, omdat ik vlak ervoor nog zo verlegen en stil was.”

Tijdens een bezoek aan de opnamestudio van Regi moesten de overblijvers de nieuwe Nederlandstalige single inblikken. Na het Sportpaleis komt de versie met de winnaar officieel uit. “Toen ik de single voor de eerste keer hoorde, vond ik het een tof en leuk nummer. Maar vanaf het moment dat ik die moest inzingen, was het andere koek. Technisch is het lastig. Soms zing je in kopstem, een ander moment weer in borststem. Eens je de techniek doorhebt, lukt het. Maar zelfs vandaag zit ik nog steeds te oefenen.”

Sinds de uitzendingen lopen, is er nog geregeld contact met Regi. “Afgelopen zaterdag nog. Dan hebben we met de band de nummers gerepeteerd voor komend weekend.”

Het begin van deze week verliep rustig. “Maar vanaf donderdag was het volle bak repeteren. Met de show van zaterdag als apotheose. Er komen 20.000 mensen. We kunnen niet voorbereid genoeg zijn.”

©  vtm

33% kans

Staat Melanie er bij stil dat eindwinst een kans op drie is? “Veel mensen zeggen me dat, maar ik schat mijn kansen net lager in omdat ik tegen twee toppers sta. Die beschikken over het totaalplaatje: goed zingen en performen. Daarom is het lastig om te zeggen dat mijn kans 33% is. Ik wil niet in Regi zijn schoenen staan, want ik zou oprecht niet weten wie te kiezen.”

Mocht het niks worden, blijft Melanie studeren. “Maar ik blijf nieuwe kansen grijpen in de muziek als die zich aandienen. Deze wedstrijd hoeft geen eindpunt te zijn.”

Regi Academy, VTM2, za om 21u

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER