Laurent Simons
Volledig scherm
PREMIUM
Laurent Simons © screenshot

Vlaams wonderkind Laurent Simons (12) is al master in de fysica: “Ik droom ervan om mensen onsterfelijk te maken”

TVHij mocht op audiëntie bij de Paus, ging ontbijten in het Witte Huis en droomt ervan om mensen onsterfelijk te maken. Géén doorsnee schooljongen, die Laurent Simons (12). De Streamz-documentaire ‘Laurent, het wonderkind’ belicht het leven van deze bolleboos, die nu al getipt wordt als toekomstig Nobelprijswinnaar. “Ik had ‘m nochtans even graag tandarts zien worden”, zegt z’n vader tegen Dag Allemaal. “Die verdient meer dan een onderzoeker.”

19 reacties

  • Nicholas Rombaut

    2 jaar geleden
    Zijn vader had hem liever tandarts zien worden. Wat was dat voor een verspilling van talent geweest. Zou zo iets zijn als Cristiano Ronaldo bij Erps kwerps te laten voetballen.
  • piet devlieger

    2 jaar geleden
    Het is nauwelijks voorstelbaar dat er dergelijke superbreinen bestaan. Maar ik vraag me af of dat voor die jongen uiteindelijk een zegen of een straf zal zijn.
  • Luc Geerts

    2 jaar geleden
    Vraag me af wanneer hij de top bereikt van de kennis wat in zijn mogelijkheid ligt, of er daarna nog een creatief denken uit voortkomt.Zoals de theorie van Lemaitre met de big-bang, die meer en meer wetenschappelijk wordt bewezen, of Einstein met zijn relativiteitstheorie en de nu bewezen gravitatiegolven.
  • David De Causmaecker

    2 jaar geleden
    Gebruik je aangeboren talent nuttig ten dienste van de maatschappij maar die onsterfelijkheid zou ik maar achterwege laten, toch vast alleen maar voor degenen die er rijk genoeg voor zijn, enne... vergeet geen kind te zijn...
  • Jan Claessen

    2 jaar geleden
    Misschien kan hij als volgende opleiding voor biologie kiezen. Dan komt hij er misschien achter dat de kwaliteit van het leven toch wel te verkiezen is boven het langgerekte artificiële leven. En heel misschien komt hij dan tot het inzicht dat simpele zaken, noem het boerenverstand, erg veel wijsheden bevatten. Ik zou er alvast mijn geld niet op verwedden. Maar knap dat hij zoveel leerstof kan verwerken op korte tijd.