In deze energiecrisis wordt zelfs sterven duurder.
Volledig scherm
PREMIUM
In deze energiecrisis wordt zelfs sterven duurder. © Hollandse Hoogte / Richard Brocken

“Totaalfactuur voor een begrafenis tot 500 euro hoger”: in deze energiecrisis wordt zelfs sterven duurder

Zelfs sterven wordt duurder. De crematoria hebben overlegd hoe ze de oplopende kosten kunnen doorrekenen. Op sommige plaatsen komen er enkele tientallen euro’s bij, elders wordt de meerkost nog berekend. Eén crematorium voert ook een korting in. “De crisis leert ons slimmer cremeren”. Dat neemt niet weg dat de totaalfactuur voor een begrafenis straks 300 tot zelfs 500 euro hoger uitkomt.

52 reacties

  • PETER Vandaele

    2 jaar geleden
    Kies voor de goedkoopste begraafkist 500€, en probleem is opgelost.
  • Dirk Peeters

    2 jaar geleden
    Dat van die twee kisten … en daarna ? De asse met een schepje in twee hoopjes verdelen zoda elke familie de helft krijgt?
  • linda thinks

    2 jaar geleden
    Luc Snykers omdat de asse gescheiden moet blijven , er zullen trouwens weinig families zijn die zullen toelaten dat er 2 kisten in de oven gaan die is er trouwens te klein voor , je kan ze wel direkt na elkaar doen zodat de oven nog warm is
  • Steven Elebaut

    2 jaar geleden
    Geen planken of brander nodig. Putje delven en smijt me er maar in. Plant misschien wel een boompje op mijne kop, da houdt de lucht wat frisser.
  • Franky Vansteelandt

    2 jaar geleden
    Mij boeit het niet. De staat mag mijn begrafenis betalen en dan heb ik die toch nog zelf bekostigd met het belastinggeld dat ze van mij als alleenstaande werkende mens stelen.