©  rr

Opnieuw Amber Alert in Nederland: politie maakt zich “ernstig zorgen” over vermiste jongen (11)

In Nederland is opnieuw een Amber Alert uitgestuurd, de tweede in een week tijd. Dit keer gaat het om een 11-jarige jongen die vrijdag na school niet is thuisgekomen.

tg

De politie heeft zaterdagavond een Amber Alert uitgestuurd rond de verdwijning van de 11-jarige Jayden Brock. Hij verdween vrijdag na school en werd voor het laatst gezien in de Fluitenbergstraat in Den Haag, rond 15.00 uur.

De jongen is blank, heeft een slank postuur en donker blond haar. Hij droeg een zwarte jas met bontkraag en Nike-schoenen. Brock reed op een grijze damesfiets.

De Haagse politie kan nog weinig zeggen over wat er mogelijk zou kunnen gebeurd zijn. Zaterdag is naar de jongen gezocht, maar zonder resultaat. “We houden rekening met meerdere scenario’s”, klinkt het.

Er is een speurdersteam op het dossier gezet en ook zaterdagavond wordt er nog gezocht. “We maken ons ernstig zorgen om het leven van de jongen”, klinkt het.

De Tamarschool, waar hij les volgde, heeft het opsporingsbericht intussen op de Facebookpagina van de school geplaatst met de tekst: “Zoeken en bidden jullie mee?”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De politie kreeg intussen al meerdere tips over de jongen. Zo zou hij onder meer zaterdag nog gezien zijn aan een winkelcentrum in Leidschendam. Alle tips worden onderzocht.

Een Amber Alert wordt slecht uitgestuurd wanneer de politie zich echt grote zorgen maakt over het leven van een vermiste.

Het is de tweede keer deze week. Begin van de week werd zo een bericht verstuurd toen de 10-jarige Hebe uit Vught niet thuis was gekomen. Na een dagenlange zoektocht werden het gehandicapte meisje en haar 26-jarige begeleidster Sanne levenloos gevonden in het water bij knooppunt Empel (A59/A2) bij Den Bosch.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer