Slachtoffer van zwaar zinloos geweld na half jaar overleden aan verwondingen

In Astene reed het slachtoffer tegen vier geparkeerde wagens. 

Gent -

De 57-jarige man die in mei het slachtoffer werd van zwaar zinloos geweld in het Gentse Parkbos, is vrijdag overleden. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen.

Max Dedulle en Simon Dekaezemaker

In mei van dit jaar werd in het Parkbos een man van 57 in elkaar geslagen door zeven jongeren tussen 17 en 25 jaar, onder wie twee minderjarigen. Betrokkenen beweerden dat het om een uit de hand gelopen geval van ‘pedojagen’ ging: in dat geval zouden de verdachten de man doelbewust in de val hebben willen lokken. Dat is echter nog steeds hoogst onzeker: het onderzoek naar onder meer het motief is nog steeds volop aan de gang.

Nadat het slachtoffer slaag had gekregen, vluchtte hij zwaargewond met zijn wagen richting Deinze. In deelgemeente Astene reed hij in op vier wagens. Daarna werd hij overgebracht naar het ziekenhuis Maria Middelares, waar hij vrijdagavond is overleden.

Intussen loopt het onderzoek nog altijd naar wat er op 19 mei precies is gebeurd in het Parkbos. De zeven verdachten die werden opgepakt, werden eind juni vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Het parket bevestigt het overlijden, maar geeft voorlopig geen verdere info.

LEES OOK: Vier jongeren slaan man in mekaar bij ‘pedohunt’: slachtoffer vlucht, veroorzaakt ongeval en verkeert in levensgevaar

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen