©  BELGA

Simon Adingra maakt het Union wel heel moeilijk tegen Club Brugge: Ivoriaan veroorzaakt strafschop en mag gaan douchen

De wedstrijd van Simon Adingra heeft niet lang geduurd. Na een kwartier trok de Nigeriaan Skov Olsen tegen de grond. Nadat de VAR scheidsrechter Van Damme naar de beelden liet kijken, oordeelde die laatste dat het een strafschop én rode kaart was. Oordeelt u vooral zelf of het strafschop was of niet.

Jens Jacobs

Met Union en Club Brugge stond er vanavond de kraker tussen de nummers een en twee van het voorbije seizoen op het programma. Beide teams waren er dan ook op gebrand om er een topwedstrijd van te maken.

Vooral Club Brugge schoot het sterkst uit de startblokken. Skov Olsen mocht al na een halve minuut het openingsdoelpunt maken en na een kwartier was de Deen weer betrokken bij een gevaarlijke actie. Skov Olsen leek net voor het strafschopgebied tegen de grond te gaan na een trekfout van Adingra, maar de scheidsrechter zag er geen graten in.

De VAR daarentegen had wel een overtreding gezien en liet de scheidsrechter naar de beelden zien. Na goed de beelden bekeken te hebben, oordeelde Kevin Van Damme dat het een strafschop was en een rode kaart voor Adingra. Een zware beslissing waar ze in Union niet over te spreken waren.

Hans Vanaken liet het niet aan zijn hart komen en zette de strafschop om. Union staat zo voor een haast onmogelijk opgave tegen de landskampioen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer