Filip Dewinter kwam zijn boek ‘Omvolking’ voorstellen in een zaal van de stad Leuven en dat namen de actievoerders niet.
Volledig scherm
Filip Dewinter kwam zijn boek ‘Omvolking’ voorstellen in een zaal van de stad Leuven en dat namen de actievoerders niet. © Vertommen

Lezing van Filip Dewinter in Kessel-Lo loopt uit de hand: boegbeeld Vlaams Belang aangevallen bij boekvoorstelling, politie ontkent dat actievoerders klappen uitdeelden

LeuvenVlaams Belang-boegbeeld Filip Dewinter heeft zoals verwacht één en ander moeten incasseren voor aanvang van zijn boekvoorstelling in Kessel-Lo zaterdagavond. Dat de lezing rond ‘Omvolking’ niet zonder heibel zou verlopen, was al duidelijk toen er eerder deze week bijna 500 mensen de protestpetitie hadden getekend. “Ik weet dat links niet wil dat ik over ‘omvolking’ spreek maar dat men mij met fysiek geweld probeert te verhinderen om dit te doen, had ik niet verwacht”, aldus Dewinter in een eerste reactie. De Leuvense politie schreef een proces-verbaal uit tegen man die Dewinter aanviel maar ontkent dat dat het tot slagen of schoppen kwam.

141 reacties

  • Katia Mistianes

    2 jaar geleden
    Als je een boek schrijft, bereik je slechts 1 bepaalde bubbel. Niemand koopt een boek dat niet behoort tot de eigen mening. Daarom zijn reacties in een dagblad, zoals HLN online, zo interessant: ze worden gedrukt samen en komen uit àlle mogelijke bubbels.
  • Liane Den abt

    2 jaar geleden
    Voor racisme bestaat een wetgeving. Liefst ook voor foute of valse beweringen die doorgaan voor vrije meningsuiting.
  • guy muis

    2 jaar geleden
    Filip mijn stem heb je laat u ni doen door die paljassen!
  • alex van asbroeck

    2 jaar geleden
    mr Berx, zijn wij nog geen economisch kerkhof dan?
  • Jo Bosman

    2 jaar geleden
    Respect vragen van iemand waar je zelf geen respect voor hebt zoals de Winter en Van Grieken is ook not done . Toon eerst dat je respect hebt en beide hebben dat niet .