©  jw

Vandalen viseren Warme William: “Dit is een zielige daad die hopelijk bestraft kan worden”

Aartselaar -

Een of meerdere vandalen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag de Warme William-bank op het Laar in Aartselaar beschadigd. Initiatiefnemer Hilde Heyman (N-VA) omschrijft het als een zielige daad en hoopt dat getuigen of camerabeelden de politie zullen helpen de dader(s) te vatten.

LEES OOK. Lotte Vanwezemael lanceert de Warme William campagne voor meer mentaal welbevinden

Vorige maand liet het gemeentebestuur een bank met daarop een opvallende blauwe beer op het Laarplein installeren. Het gaat om het initiatief Warme William en kadert in een actie voor een betere geestelijke gezondheid.

“Het initiatief kwam er via het ‘Huis van het Kind’ maar is zowel voor kinderen als ouderen bedoeld”, zegt schepen van Sociale Zaken Hilde Heyman. “We werkten dit uit in samenwerking met de welzijnsraad en onze scholen. Het is gericht naar personen, jong of oud, waarvoor de eenzaamheid te groot is of die met een probleem zitten waar ze nergens mee terecht kunnen.”

Warme William voor hij bezoek kreeg van vandalen.  ©  jw

Het idee van de actie is om mogelijk bij deze beer William een luisterend oor te vinden. Ook enkele lokale handelaars ondersteunen de actie en hingen Warme William-boodschappen aan hun winkelraam.

Via een QR-code op de beer kom je op een site terecht waarop tips en spreuken vermeld staan en waarop ook enkele bekende Vlamingen hun warm verhaal via een blog vertellen. Het initiatief moet de moraal van mensen met vragen of problemen wat oppeppen.

De bank werd omgeduwd. © rr

Op het Laar

“De bank werd vorige maand op het Laar geplaatst en zou na een aantal weken naar een andere locatie verhuizen”, zegt de schepen. “Ook naar scholen want het is niet alleen een steun voor ouderen maar ook voor jongeren.”

Zaterdagochtend lag de bank omvergeduwd en belandde de opmerkelijke beer - licht - beschadigd tussen het groen. De kans dat het om meerdere vandalen gaat is groot omdat de constructie in een betonnen sokkel was verankerd. Het gemeentebestuur en de politie hopen dat van deze daad van vandalisme getuigen of camerabeelden opduiken. (jw)

En William belandde in de struiken. © rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen