Met een 28-28-gelijkspel schoten Hubo Handbal en Volendam zaterdagavond allebei niets op.  ©  Bart Borgerhoff

Hubo Handbal en Volendam schieten niks op met gelijkspel

Tongeren -

Met een 28-28-gelijkspel schoten Hubo Handbal en Volendam zaterdagavond allebei niets op. De Nederlanders zien de achterstand op de leiders groeien tot drie punten, Hubo Handbal kijkt al tegen een kloof van vijf punten aan.

Ivo Kwanten

Hubo Handbal had na drie nederlagen op rij nood aan een overwinning. En het zag ernaar uit dat het die ook zou pakken. De Limburgers gaven in de tweede helft al te gemakkelijk een voorsprong van vijf doelpunten uit handen. Negentig seconden voor tijd leek die zege bij 28-26 dan toch binnen, maar ook nu zat er weer twijfel in het spel van de Limburgers. Arber Qerimi kreeg in de laatste seconde nog de kans om de fusieploeg aan de zege te helpen, maar miste vanop de strafworplijn.

©  Bart Borgerhoff

Meer verdiend

“Dit team verdiende meer”, geeft ook doelman Kevin Siraut toe. We toonden een uitstekende wedstrijdmentaliteit, knokten voor elke bal, maar naar het einde toe zaten we doorheen onze beste krachten. Het gebrek aan wisselmogelijkheden brak ons zuur op.”

Coach Portengen zat voor de wedstrijd inderdaad met de handen in de haren. Pivot Nathan Bolaers moest vervangen worden. Zijn stand-in Glenn Gevers was evenmin wedstrijdfit en stond zijn plaats al vroeg in de wedstrijd af aan Devisch. Doelman Vanhove (klierkoorts) kwam ook niet aan spelen toe en De Bruyn (kruisbandletsel) kon als invallersdoelman niet op de bank plaatsnemen.

©  Bart Borgerhoff

Toch was Portengen niet helemaal ontevreden met het behaalde resultaat. “Dit zijn wedstrijden waarin details uiteindelijk beslissen over winst en verlies. Mijn ploeg toonde alvast een uitstekende wedstrijdmentaliteit.”

HUBO HANDBAL: Di Giacomo 5, Heeren 3, Carvalhais 2, Devisch 1, Bertels 1, Marchal 3, Gevers, Merken, Degbey 2, Qerimi 7, Glesner 4, Baart, Boiten, Vanbrabant, Dupont.

VOLENDAM: De Lange, Nagtegaal 8, Pocas 5, Axt, J. Roefs 3, Blokzijl 2, Kooijman 1, Baijens 1, Schneider 4, Van Gils, Neuteboom, Mc Clelland, Schöll 2, T. Roefs 2, Pavicevic.

©  Bart Borgerhoff

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer