In het appartement bleek dat verschillende ruimtes waren ingericht als kweekruimtes. In totaal werden 1.099 kweekpotten teruggevonden. ©  Politiezone Mechelen-Willebroek

Controle verdachte bestelwagen leidt politie naar cannabisplantage in Mechels appartement

Mechelen -

Na controle van een verdachte bestelwagen heeft de politie vrijdag een cannabisplantage ontdekt in een appartement in de Nekkerspoelstraat in Mechelen. De onderzoeksrechter heeft vier mannen aangehouden. Twee van hen probeerden nog te vluchten.

Een patrouille van de politie Mechelen-Willebroek controleerde afgelopen vrijdag een bestelwagen, waarvan de inzittenden zich verdacht gedroegen. In het voertuig werden materialen gevonden die gelinkt kunnen worden aan een plantage. Het verder onderzoek leidde naar een appartement in de Nekkerspoelstraat.

Op het moment dat de politie in de buurt kwam, vluchtten twee mannen het gebouw uit. Tevergeefs, politiemensen kregen hen snel te pakken en sloegen hen in de boeien.

In het appartement bleek dat verschillende ruimtes waren ingericht als kweekruimtes. In totaal werden 1.099 kweekpotten teruggevonden. De elektriciteit werd ook voor de meter afgetakt.

Het parket vorderde een onderzoeksrechter en vroeg de aanhouding van de vier mannen. Het gaat om twee Albanezen van 21 en 30 jaar en twee Bulgaren van 28 en 32. De recherche van de politiezone Mechelen-Willebroek voert verder onderzoek. (svh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER