© Patrick De Roo

Message party in Place d’Amis: “Tinder is fake, hier kan je iemand écht leren kennen.”

Antwerpen, Berchem -

In Place d’Amis in de Boomgaardstraat werd zaterdag een message party georganiseerd, een fenomeen van voor het internet. Tijdens zo’n party kunnen singles in een feestelijk kader berichtjes met elkaar uitwisselen en, wie weet, zo de liefde van hun leven ontmoeten. Het gegeven was eind vorige eeuw erg populair.

Het initiatief kwam van Joyce Van Camp (32), een lifecoach gespecialiseerd in verbindende communicatie. Ze organiseert wel vaker dating evenementen. “Ik hield zelf ooit nog een lief aan een message party over. Het concept werkt dus”, lacht ze.

Therapeute Joyce Van Camp organiseerde de message party © Patrick De Roo

Hoe werkt het precies? “Bij aankomst krijgt iedere deelnemer een sticker met een nummer opgeplakt. Tijdens de party kan je dan een berichtje met een boodschap schrijven voor een ander ‘nummer’ dat je wel interessant vindt en in de envelop van die vrijgezel steken.” Zo werden er zaterdagavond heel wat complimentjes en zelfs telefoonnummers uitgewisseld.

Dave en Sandra: herenigd op de message party © Patrick De Roo

Elkaars envelop vol steken

De deelnemers konden in Place d’Amis natuurlijk ook gewoon met elkaar babbelen en een stapje op de dansvloer wagen. Dat laatste staat alvast op het programma van Dave (55) uit Deurne, een fervente fan van kizomba en salsa. Maar nu is hij druk in gesprek met Sandra (50) uit Merksem. “We kenden elkaar al van vroeger, maar elkaar hier nu tegenkomen is echt ongelofelijk. Ik werd uitgenodigd door Joyce, Sandra las er op Facebook over. Toeval bestaat niet…”

Sandra: “We wisten trouwens ook niet dat er zoiets als een message party bestond. Het is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen.” “Of zoals in ons geval, elkaar opnieuw te ontmoeten. Nu zullen we elkaars envelopjes vol moeten steken”, vult Dave lachend aan.

Het datingfeestje was alcoholvrij. Joyce: “Een bewuste keuze. Drank draagt niet altijd bij aan je zelfvertrouwen, laat staan aan duurzame relaties. Bovendien zeg je na een paar glazen wel eens dingen die je beter niet zou zeggen of je gaat over de grenzen heen. Ik wil dat mensen zich oprecht met elkaar kunnen verbinden.”

Matthias uit Turnhout is geen fan van Tinder © Patrick De Roo

Dat wordt beaamd door Matthias (23), die van Turnhout naar Place d’Amis is afgezakt. “Toen ik zestien was, dronk ik heel veel alvorens ik iemand durfde aan te spreken. Maar als ik nu iemand zie zitten, dan ga ik er gewoon voor. Dit concept is trouwens heel plezant! Het is ook eens iets anders he. Elke weekend uitgaan naar dezelfde cafés is ook maar saai. Ik heb de indruk dat mensen door social media van elkaar vervreemd raken. Tinder is zo fake. Na een avond als deze ga je content naar huis, match of geen match. Andere mensen gelukkig zien, is al genieten op zich.” (mibl)

Meer informatie over de dating evenementen van Joyce Van Camp op www.klaproos.org en op Instagram (verbindende_dating_events)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER