Zuhal Demir toont geen genade voor de KU Leuven.
Volledig scherm
Zuhal Demir toont geen genade voor de KU Leuven. © BELGA

KU Leuven doorbreekt stilzwijgen nadat minister Zuhal Demir (N-VA) dreigt met schrappen van Vlaamse subsidies: “Het gerecht vroeg met aandrang om niets te doen wat de verdachte zou kunnen alarmeren”

LeuvenMinister Zuhal Demir (N-VA) schrapte zondag minstens 1,4 miljoen euro Vlaamse subsidies voor de KU Leuven. Een drastische maatregel die er kwam nadat de KU Leuven stil bleef over de verkrachtingszaak waarvoor een Limburgse professor werd veroordeeld tot een zware celstraf. De KU Leuven kwam zondagavond dan toch met een mededeling: “Elke vorm van ordemaatregel zou duidelijk hebben gemaakt dat er iets speelde en zou mogelijk hebben geleid tot verlies van bewijsmateriaal”, klinkt het bij de Leuvense universiteit.

151 reacties

  • Emiel Vandeplas

    2 jaar geleden
    Beter eens het hele potje van de KUL eens grondig onderzoeken .
  • Rudy Poppe

    2 jaar geleden
    Demir spreekt een oordeel uit tov de KUL en bestraft dan ook nog eens met het schrappen van de subsidies. Twee handelingen die toebehoren tot de rechtelijke macht en niet tot de uitvoerende macht. Demir neemt het blijkbaar niet zo nauw met de scheiding der machten. De subsidies schrappen kan alleen maar als de KUL zou zondigen tegen het subsidiereglement.
  • Dennis Roelants

    2 jaar geleden
    Als het gerecht vraagt om te zwijgen dan moet de KU dat ook doen! Ook al staat Zuhal te roepen op de kant… ze had even goed die rector kunnen bellen en meer uitleg vragen waarom ze zo stil zijn, dat had Zuhal niet in de media moeten staan roepen dat ze hun subsidie niet krijgen maar ik vraag me wel af waarom men voor een viering zoveel geld nodig hebben? België subsidieert zichzelf al kapot aan alles en de hele wereld en wij maar blijven betalen
  • Luc Vandeplas

    2 jaar geleden
    Voilà si, goed gedaan Zuhal! Tenminste 1 politica met lef!
  • Piet van Nevel

    2 jaar geleden
    Die meldpunten.. waarvoor dient dit eigenlijk? En dan nog een prijs uitreiken...je verstand staat stil..kan Zuhal begrijpen