Links: Robin Veldman, rechts: Felice Mazzu.
Volledig scherm
Links: Robin Veldman, rechts: Felice Mazzu. © Belga/PN

Een onvermijdelijke exit, maar wel een adieu van een half miljoen: Mazzu strijkt stevige ontslagvergoeding op

AnderlechtCiao, Felice. Vijf maanden na zijn aanstelling heeft Anderlecht Felice Mazzu (56) aan de deur gezet. Na de wanvertoning op Sclessin zag het bestuur geen andere uitweg meer. Robin Veldman (26) neemt op korte termijn over. Voor Mazzu is het al het tweede ontslag in drie jaar, maar ook nu houdt hij er een mooie ontslagvergoeding aan over.

343 reacties

  • Rudy Van Dam

    2 jaar geleden
    500.000€ opzegvergoeding voor 4 maanden werk. En dan moet Anderlecht nog minstens 1 nieuwe coach aanwerven en betalen voor de rest van dit seizoen. Het is duidelijk waarom voetbalclubs uitzonderingen willen op de belastingtarieven. De voetbalbond zou moeten verplichten dat iedere club minstens het seizoen afwerkt met de coach waarmee het seizoen gestart werd. = Winwin!
  • Thierry Piette

    2 jaar geleden
    Als je ff nadenkt, dan weet je dat een trainer altijd aan het langste eind trekt. Zijn er resultaten, dan zal hij wel een premie opstrijken. Zijn er geen resultaten, dan wordt hij ontslagen en dan trekt hij ook een mooie ontslagvergoeding.
  • Phil Duncan

    2 jaar geleden
    Hoezeer het sommige mensen tegen de borst stoot , loon en ontslagvergoeding zijn een overeenkomst tussen werkgever en werknemer . Als je dat zelf ook wilt , kan dat , als je werkgever er mee akkoord gaat maar daar vrees ik voor .
  • Stef Van Bogaert

    2 jaar geleden
    Als je als sportliefhebber naar de “top vh Belgisch voetbal” kijkt dan vraag ik me af of daar nog wel een maatschappelijk draagvlak voor is. RSZ, politie, openbare orde. Moet volledig zelf bedruipend zijn zonder overdreven gesubsidieerde tv rechten en dan mogen ze allemaal doen wat hun klanten er voor betalen.
  • Evan De Jongh

    2 jaar geleden
    Albert, niemand zegt dat 7 basis spelers die zijn overgebleven niet kunnen voetballen, enkel dat ze niet willen. Zijn veel matchen geweest waar keeper de beste speler was, ok Mignolet ook maar niet elke week bij. Debast speelt goeie match en heeft stempel toptalent, Hoedt veel geblaat weinig wol. Silva denkt dat hij bij Barca hoort en Esposito maakt één goal en doet teken dat iedereen moet zwijgen, wat een talent toch. Maakt niet uit wie T1 is zolang spelers niet willen. DNA telt niet enkel geld