Boris Johnson
Volledig scherm
Boris Johnson © AP

Boris Johnson dan toch geen kandidaat voor Brits premierschap

De voormalig Brits premier Boris Johnson zal niet opnieuw een gooi doen naar het premierschap. Dat melden Britse media. Daardoor is op dit moment Rishi Sunak de enige officiële kandidaat voor het leiderschap van de Conservatieve Partij en daarmee ook het Britse premierschap.

12 reacties

  • Henri Demeer

    2 jaar geleden
    Sunak mag eerst den drek opkuisen om dan zelf in uitgegraven beek te belanden .Dan zal BoJo verrijzen .
  • francis vanoverschelde

    2 jaar geleden
    Gewoon gelijk Niet nodig om weer bezig te zijn met deze missie of miserie
  • Marc Baeyens

    2 jaar geleden
    Boris zijn coup is mislukt. Hij steunde een totaal oinbekwame minister als nieuwe premier in de veronderstelling haar plaats in te nemen bij een vroegtijdig ontslag. Hij maakte echter een kapitale blunder, ze was zó onbekwaam dat ze na 1.5 maand al moest aftreden. Hij was er niet klaar voor, hij was nog op vakantie.
  • ivan de ridder

    2 jaar geleden
    Sowieso de beste kandidaat voor handen (meer economisch inzicht dan zijn voorgangers, al is dat niet moeilijk). Als hij (door zijn partij) verkozen wordt, zal dat de financiële markten tot rust brengen. Net als andere Tories een gepriviligieerd figuur, maar wel 1 die het belang van degelijk onderwijs voor iedereen onderschrijft. Echter zal zijn 'manoeuvreerbaarheid' ingeperkt worden vanuit de top dus hij zal zijn kabinet niet zélf kunnen kiezen. Mss zien we Johnson zo terug op foreign affairs...
  • Lucas Vissers

    2 jaar geleden
    Gelukkig !