Een onverdeeld succes was de "expertenregering Van Ranst-Vlieghe I” niet, schrijft Noël Slangen. Op de foto: virologen Erika Vlieghe en Marc Van Ranst in het Vlaams parlement. Archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Een onverdeeld succes was de "expertenregering Van Ranst-Vlieghe I” niet, schrijft Noël Slangen. Op de foto: virologen Erika Vlieghe en Marc Van Ranst in het Vlaams parlement. Archiefbeeld. © Belga

COLUMN. We mogen niet blind zijn voor de sociale en maatschappelijke nevenschade die de Covid-aanpak heeft veroorzaakt

Wie voortdurend in de achteruitkijkspiegel kijkt, zal botsen met hetgeen dat voor hem opduikt. Overheden evalueren vandaag hun coronabeleid. Nuttig, want de pandemie is niet weg. Misschien moeten we zelfs met Covid leren leven, zoals met de griep, die wereldwijd jaarlijks 300.000 tot 600.000 levens eist.

8 reacties

  • Bernard Deplacie

    1 jaar geleden
    Alles heeft zijn consequenties. Een maatschappij die enkel nog maar aan navelstaarderij doet terwijl er buiten een oorlog woedt gaat ten onder.
  • Leen Demeyer

    2 jaar geleden
    Eindelijk, Noël. Bedankt.
  • ghislain lefever

    2 jaar geleden
    Het probleem is dat die virologen en hun labo's, én door staat subsidies én de farmaca bedrijven betaald worden. Belangen vermenging alom.
  • Chris Van Wesemael

    2 jaar geleden
    Het was voor onze bewindslieden zéér makkelijk om afstand te doen van hun verantwoordelijkheid en die in de schoenen van experten te schuiven. Vervolgens waste men Pilatus-gewijs de handen in onschuld. De expertengroep was veel te eenzijdig samengesteld. Virologen zijn nu eenmaal gefocust op virussen en de énige manier om daaraan te ontsnappen is zichzelf volledig opsluiten. Waarbij het me nog verwondert dat men ons niet heeft aangeraden onzelf vacuum te trekken of op sterk water te zetten...
  • Marlene De Smedt

    2 jaar geleden
    Het is tegenwoordig toch zo plezant om mensen op de schopstoel te zetten vanaf de zijlijn zonder kennis ter zake.