© ATV

Beschadigde brugvoeg op viaduct van Merksem is hersteld: maar fileprobleem nog niet volledig opgelost

De beschadigde brugvoeg op het viaduct van Merksem is twaalf uur vroeger hersteld dan gepland. Die zorgde afgelopen weken voor monsterfiles op de Antwerpse Ring. Toch is dit nog geen definitief afscheid van het fileleed op de Ring: je mag er voorlopig maar 70 kilometer per uur rijden en er zijn maar drie rijstroken beschikbaar.

Bron: ATV

Door de herstellingswerken waren er afgelopen weekends lange files op de ring richting Nederland, maar die ellende is voorlopig voorbij. Op het viaduct richting Nederland waren telkens maar twee rijstroken beschikbaar omdat een scheur in de brugvoeg voor de tweede keer moest hersteld worden. Nu zijn er veertien platen gelegd over de vier rijstroken.

LEES OOK. Dag vol fileleed: Antwerpen komt compleet stil te staan

Toch kan het er de komende maanden nog erg druk worden: tot de definitieve herstelling van de voeg in januari, mag je op het viaduct maximaal 70 km per uur rijden. Er zijn ook maar drie rijstroken beschikbaar.

LEES OOK. Kapotte brugvoeg op Antwerpse Ring zorgt nog maanden voor fileleed, maar wat als viaduct in Merksem in 2025 wordt afgebroken?

Volgens Wegen en Verkeer zou de ergste hinder wel van de baan zijn op de ring.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV