Kandidaat-burgemeester Wim Soons: “Ik wil aan de toog van elk café zitten”

Wim Soons (31) is vrijdagmorgen officieel voorgesteld als kandidaat-burgemeester voor CD&V in Mechelen. “Ik wil het komende jaar aan de toog van elk café zitten”, zegt hij.

Sven Van Haezendonck

De race om de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 is ingezet in de Dijlestad. In aanwezigheid van nationaal voorzitter Wouter Beke de Mechelse CD&V haar voorzitter bekend. Zoals uw krant in haar vrijdageditie al meldde, is dat Wim Soons: een dertiger die anderhalf jaar in Pasbrug in Mechelen woont en tot voor kort nationaal voorzitter was van Jong CD&V.

Beke noemt Soons een politiek natuurtalent. En hij herinnerde de kersverse lijsttrekker meteen aan een van zijn eigen strijdpunten als jongerenvoorzitter. “Ik zal er streng over waken. Burgemeesters van grote steden mogen bij ons niet cumuleren”, stelt Wouter Beke.

“Ik wist dat ik daar aan zou worden herinnerd”, zegt Wim Soons met een lach. De komende maanden wil hij met CD&V alvast een grote actie opzetten rond de mobiliteit. “En ik wil het komende jaar aan de toog van elk café zitten. Ik heb me laten vertellen dat dit er binnen de ring alleen al 110 zijn. Ik wil weten wat er leeft.”

"Midden de Mechelaars staan"

Soons benadrukt dat CD&V in de Dijlestad ook een partij van het volk wil zijn. “Wij willen midden de Mechelaars staan. Luisteren naar wat er leeft bij de verenigingen en er desnoods ook eens gaan meehelpen”, zegt de kandidaat-burgemeester.

Met zijn 31 lentes is hij meteen een van de jongste in het land. In Mechelen moet hij het onder meer opnemen tegen zwaargewicht en burgemeester Bart Somers (Open Vld).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER