Pompoenerie 't Platshof in Stavele beleeft hoogdagen. Je vindt er pompoenen in alle soorten, kleuren en gewichten. Op de foto: pompoenkweker Dries Maes.
Volledig scherm
PREMIUM
Pompoenerie 't Platshof in Stavele beleeft hoogdagen. Je vindt er pompoenen in alle soorten, kleuren en gewichten. Op de foto: pompoenkweker Dries Maes. © GUS

Pompoenkweker Dries beleeft drukke herfst- en halloweendagen: “50.000 pompoenen hebben we dit jaar geplant... en allemaal met de hand geoogst”

AlveringemHet is bijna Halloween en dat betekent... pompoenen, in alle kleuren en maten. Dries Maes (37) uit Stavele bij Alveringem is de West-Vlaamse pompoenkweker met het grootste aantal variëteiten, die ook voor veel meer dienen dan enkel het uitsnijden van de typische halloweenversiering. Dit voorjaar stopte hij 50.000 pompoen- en butternutplantjes in de grond en die leveren elk 2 tot 20 vruchten op. “Met een pompoen kan je veel meer doen dan alleen maar soep maken. De recepten zijn eindeloos”, knipoogt Dries. Dat een pompoen inderdaad verrassend veel in zijn mars heeft, ontdek je hier.