Archieffoto van snelwegparking in Groot-Bijgaarden

Club Brugge-supporter gewond na aanrijding op snelwegparking: "Helemaal anders gelopen dan verhaal op sociale media", zegt parket

Twee Club Brugge-supporters zijn gisterenavond gewond geraakt - één van hen zwaargewond - na een aanrijding op de snelwegparking in Groot-Bijgaarden. Op sociale media doet het verhaal de ronde dat zij bewust zijn aangereden door supporters van Anderlecht, maar dat verhaal klopt volgens het parket niet. "Een groep Club Brugge-supporters viel een bestuurder aan, waarna hij wegvluchtte." Het onderzoek gaat nog voort. 

Een bus met supporters van Club Brugge was na de wedstrijd tegen Union op weg naar West-Vlaanderen, waarbij ze rond 23.40 uur op de snelwegparking in Groot-Bijgaarden stopten. Daar werden twee supporters aangereden. Volgens getuigen twee keer, één keer van achteren en daarna nog eens van voren. 

Op sociale media doet het bericht de ronde dat de twee bewust werden aangereden door supporters van voetbalploeg Anderlecht. Al werd dat eerder op de dag al in twijfel getrokken door Frederik Van Eenoo, voorzitter van de supportersfederatie. Volgens hem had het incident niets met het voetbal te maken. "Wat er dan wel gebeurde, laat ik over aan de politie om te onderzoeken."

Camerabeelden

Het parket van Halle-Vilvoorde benadrukt dat het verhaal anders lijkt gelopen dan wat op sociale media wordt beweerd. "Op basis van de camerabeelden die we op dit moment konden bekijken, blijkt dat 10 à 20 mensen - vermoedelijk supporters van Club Brugge - op een bepaald moment de bestuurder van een bestelwagen benaderden. De bestuurder slaagde erin om weg te rijden, waarna de groep zich richtte naar een andere persoon in een ander voertuig. Na onderzoek blijkt dat de broer van de man uit de eerste bestelwagen te zijn. Ze vallen hem aan, geven hem een paar klappen, proberen hem uit zijn voertuig te trekken en schoppen en slaan op zijn voertuig."

"Bij het wegrijden heeft de bestuurder twee van hen inderdaad geraakt", zegt het parket. "Het lijkt erop dat dat niet zozeer opzettelijk was, maar eerder het gevolg van zijn poging om aan hun agressie te ontsnappen."

Gebroken ribben

Eén van de twee mannen kon na verzorging in het ziekenhuis naar huis. Een andere - een 51-jarige man uit Blankenberge - is er erger aan toe. Hij ligt nog in het ziekenhuis met meerdere gebroken ribben en een gedeeltelijke klaplong.

"De bestuurders van beide betrokken voertuigen hebben zelf de politie gecontacteerd om aangifte te doen van de feiten", benadrukt het parket nog. "Het gaat om twee Oekraïners, die zover wij weten geen Anderlechtsupporters zijn. De man die de twee personen heeft aangereden, is intussen verhoord. Zijn verklaringen stroken met de camerabeelden, de verwondingen in zijn gezicht en de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige die de schade aan zijn voertuig onderzocht heeft. Na het verhoor mocht hij beschikken."

Het parket onderzoekt nog of er zich voor de feiten mogelijk een andere confrontatie tussen de betrokkenen heeft voorgedaan. "In de huidige stand van het onderzoek lijkt de versie van de feiten hoe dan ook helemaal anders dan hoe het op sociale media wordt verspreid."

Meest gelezen