Radio 2

DOVO maakt verdacht pakket in Borgerhout onschadelijk: "Resten worden onderzocht en op een veilige manier vernietigd"

In de Schoenstraat in Borgerhout heeft DOVO vanmorgen een verdacht pakket onschadelijk gemaakt. Een voorbijganger had dat zien liggen en verwittigde de politie. Omwille van de veiligheid werden enkele woningen ontruimd. "De resten van het pakket zullen nu meegenomen worden voor onderzoek en om verder op een veilige manier vernietigd te worden", zegt de politie.

Een voorbijganger zag vanmorgen rond 8 uur een verdacht pakket liggen in de Schoenstraat in Borgerhout. Daarop verwittigde hij de politie. "Ter plaatse werd ingeschat dat er een mogelijk risico was", zegt Wouter Bruyns van de lokale politie Antwerpen. "Daarom werd er een veiligheidszone ingesteld. Enkele mensen moesten ook hun woning verlaten of werden gevraagd om achteraan in hun huis te blijven."

De explosievenopruimingsdienst DOVO is ter plaatse gekomen en maakte het pakket onschadelijk. "Nu zal verder onderzocht worden wat er in het pakket zat. De resten worden ook meegenomen om op een veilige plaats volledig onschadelijk te maken."

Het komt altijd maar dichter en dichter. In de buurt zijn er al ontploffingen geweest, dus een echte verrassing is het niet

Bewoner Schoenstraat

"Ik moest om 8 uur onmiddellijk naar buiten komen van de politie, maar ze zeiden niet waarom", vertelt een bewoonster van de straat aan Radio2. "Ik heb dan vernomen dat er bij de buren een pakketje lag voor de deur. DOVO is dan gekomen en dan hebben we een knal gehoord, dus ik vermoed dat het toen onschadelijk is gemaakt."

Een andere man kreeg te horen dat hij niet meer terug naar zijn woning mocht, toen hij zijn auto parkeerde. "Ze zeiden me dat er een bompakket was geplaatst. Dat is dus even schrikken, het komt altijd maar dichter en dichter. In de buurt zijn er al ontploffingen geweest, dus een echte verrassing is het niet."

De straat werd ook afgesloten. Het gerechtelijk lab is ter plaatse voor een sporenonderzoek.

BEKIJK - De Schoenstraat in Borgerhout werd ingepalmd door veiligheidsdiensten:

Videospeler inladen...

Meest gelezen