Journalist Bruno Beeckman is toegekomen in Kyiv: “Het is hier nooit echt rustig”

Bruno Beeckman, de journalist uit Boechout die voor onze krant verslag zal uitbrengen vanuit Oekraïne, is maandagochtend aangekomen in de Oekraïense hoofdstad Kyiv. “Het is hier rustig, maar eigenlijk is het hier nooit echt rustig”, zegt Beeckman die zijn trein tot zijn eigen grote verbazing twee minuten vroeger zag arriveren dan gepland.

wvb

“Het was een rustige, maar interessante nacht. Op de trein heb ik veel vluchtelingen leren kennen”, zegt de GVA-correspondent over zijn nachtelijke doorsteek naar de Oekraïense hoofdstad. “Sommigen keerden terug, andere waren voorzien om het land eventueel weer uit te vluchten indien het land zonder elektriciteit en verwarming zou komen te zitten.”

Een recente opiniepeiling, gehouden op 8 en 9 oktober, heeft uitgewezen dat 85 procent van alle Oekraïense vluchtelingen willen terugkeren, weet Beeckman. “Een vijfde van die mensen wil liefst zo snel mogelijk weer vertrekken”, zegt hij. “8 en 9 oktober was één dag voor de aanvallen op de energie-infrastructuur”, voegt de journalist eraan toe. “De militaire autoriteiten hebben bevestigd dat ze vrezen dat er nog veel meer drone-aanvallen zouden aankomen omdat er een nieuwe partij drones uit Iran zou geleverd zijn. Op dit moment is het hier rustig, maar eigenlijk is het hier nooit rustig”, aldus verslaggever Bruno Beeckman vanuit Kyiv.

LEES OOK. Journalist Bruno Beeckman terug naar Oekraïne voor onze krant: “Ik vraag me soms af waar ik zal zijn als de eerste nucleaire bom valt”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER