Juridisch adviseur Anneleen Verstraeten van SD Worx legt uit wat de regels zijn rond covid en werk
Volledig scherm
PREMIUM
Juridisch adviseur Anneleen Verstraeten van SD Worx legt uit wat de regels zijn rond covid en werk © Getty Images/ rv

Moet je melden aan je werkgever dat je corona hebt? Is er nog een quarantaineplicht? Expert beantwoordt belangrijkste vragen over werken en corona

Het aantal coronabesmettingen stijgt opnieuw lichtjes in alle sectoren. De kans is dus opnieuw iets groter dat jij of je collega in contact komt met het virus. Maar ben je wettelijk verplicht om te melden dat je corona hebt? En kan je baas je verplichten om een mondmasker te dragen? Juridisch adviseur Anneleen Verstraeten van SD Worx geeft een antwoord op de belangrijkste vragen.

  1. 1 op de 4 mensen heeft een te vette lever, net als Eddy Planckaert: zo maak je jouw ‘zuiveringsstation’ opnieuw schoon
    PREMIUM

    1 op de 4 mensen heeft een te vette lever, net als Eddy Planckaert: zo maak je jouw ‘zuive­rings­sta­ti­on’ opnieuw schoon

    In de vorige aflevering van ‘Château Planckaert’ was te zien hoe Eddy Planckaert het advies krijgt om gezonder te leven van zijn cardioloog. De reden? Hartritmestoornissen getriggerd door leververvetting. En hij is lang niet de enige met deze kwaal: bij liefst een kwart van de mensen hoopt er zich onopgemerkt steeds meer vet op in de lever, zonder dat er sprake is van overmatig alcoholgebruik. De Nederlandse leverspecialist Ger Koek en arts-onderzoeker Stijn Meijnikman schetsen de schadelijke gevolgen én bieden oplossingen.
  2. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.
  1. De echte ‘Wolf van Wall Street’ schrijft boek met beleggingsadvies. Wat vindt Pascal Paepen van zijn tips? “Let hierbij op, want dat kan ook mis gaan”
    PREMIUM

    De echte ‘Wolf van Wall Street’ schrijft boek met beleggings­ad­vies. Wat vindt Pascal Paepen van zijn tips? “Let hierbij op, want dat kan ook mis gaan”

    Jordan Belfort – de Wolf van Wall Street – verdiende tientallen miljoenen met illegale beleggerspraktijken. Wie de gelijknamige topfilm met Leonardo DiCaprio zag, weet hoe het verhaal uiteindelijk eindigde: in de cel. Na zijn straf ging de Amerikaan aan de slag als consultant en spreker. Daarnaast schreef hij al meerdere beleggersboeken. Zijn nieuwste werk is naar eigen zeggen ‘een gids om een fortuin te verdienen op de aandelenbeurs’. Maar hoeveel kan je daarvan geloven? Wij legden tien van Belforts tips en inzichten voor aan HLN-geldexpert Pascal Paepen.
  2. Na de zomer volgt de vierde prik: “Even afwachten of alleen 50-plussers worden opgeroepen of iedereen ouder dan 12. Maar voor nieuwjaar worden ook al vijfde prikken uitgedeeld”
    PREMIUM

    Na de zomer volgt de vierde prik: “Even afwachten of alleen 50-plus­sers worden opgeroepen of iedereen ouder dan 12. Maar voor nieuwjaar worden ook al vijfde prikken uitgedeeld”

    Staan we in de herfst met zijn allen weer aan te schuiven voor een tweede booster. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) acht die kans heel groot. Ook al zitten we nu met de laagste besmettingscijfers sinds het begin van de epidemie. Waarom is een vierde prik nodig? Wie moet die krijgen en met welk vaccin? Gaan de vaccinatiecentra weer open? En komt er opnieuw een Covid Safe Ticket? Zeven vragen aan Dirk Ramaekers, Steven Van Gucht en Marc Van Ranst.