© HBVL

Man die over Meir scheurde aangehouden voor poging tot terroristische moord

Mohamed R., de man die gisteren over de Meir scheurde met zijn wagen, is aangehouden op verdenking van poging tot terroristische moord en inbreuk op de wapenwetgeving. Het parket benadrukt dat het nog te vroeg is om te spreken van terreur.

joro, VDAA

De 39-jarige Tunesische Fransman die donderdagvoormiddag over de Meir raasde met zijn wagen en uiteindelijk tot stilstand kwam aan de Scheldekaaien is aangehouden, zo meldt het parket. Hij wordt verdacht van poging tot terroristische moord en voor inbreuken op de wapenwetgeving. De politie trof in de wagen meerder vuur- en steekwapens aan.

Het federaal parket benadrukt wel dat het nog niet honderd procent duidelijk is dat de dronken man wel degelijk terroristische motieven had. Dat er effectief een terroristische aanslag werd verijdeld kan bijgevolg niet bevestigd worden.

Nadat hij werd gearresteerd op de parking aan de Sint-Michielskaai heeft het nog enige tijd geduurd eer de man kon ondervraagd worden. Hij was namelijk te dronken en onder invloed van drugs. Om 10 uur deze ochtend kon de onderzoeksrechter dan eindelijk overgaan tot het verhoor. Na minder dan een uur besliste die om de verdachte aan te houden.

LEES OOK: Is dronken bestuurder terrorist?: “Hij is wat op de dool”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer