©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Grootschalige politieactie in Vlaams- en Waals-Brabant

Afgelopen weekend heeft de politie een grootschalige operatie ondernomen in Vlaams- en Waals-Brabant en in Luiks Haspengouw. Dat meldt het Waals-Brabantse parket.

gn
Bron: BELGA

Met de actie wilde de politie vooral diefstallen uit woningen opsporen. Daar werkten vrijdagavond een vijftigtal agenten aan mee. Ook de communicatie- en informatiecentra van de federale politie en de luchtsteundienst (RAGO) werden ingeschakeld.

Aan de vier op- en afritten van de autosnelweg E40 in Tienen, Hélécine, Lincent en Landen werden verschillende controlepunten opgezet. De agenten controleerden ongeveer duizend wagens, stelden 22 processen-verbaal op en verrichtten negen onmiddellijke invorderingen voor verkeersovertredingen.

Zes bestuurders bleken een alcoholpercentage van meer dan 0,22 milligram per liter in hun bloed te hebben. Twee anderen die ook positief testten, verloren enkele uren lang hun rijbewijs.

Twee personen zaten onder invloed van drugs achter het stuur. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Met betrekking tot drugs werden twee gerechtelijke verslagen opgesteld en werd één persoon gearresteerd. De politie nam in totaal 1,2 kilo hasj en 10 gram cannabis in beslag.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer