© Victoriano Moreno, atv

Verdacht pakket in Borgerhout onschadelijk gemaakt: straat intussen weer vrijgegeven

Borgerhout -

In de Schoenstraat in Borgerhout is maandagochtend een verdacht pakket opgemerkt door een voorbijganger. De politie stelde een ruime perimeter in. Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse en heeft het pakket onschadelijk gemaakt. Verscheidene woningen in de omgeving werden ontruimd. Het pakket zou gericht zijn aan de stiefzus van De Algerijn.

jtp, nelo, sare, vdaa

Een voorbijganger verwittigde rond 8u de Antwerpse politie omdat die een verdacht pakket had opgemerkt in de Schoenstraat in Borgerhout. “Ik kwam terug van de nachtshift en zag voor de woning een opvallende doos staan. Er staken enkele draden en lampen uit, waardoor ik meteen voelde dat er iets niet klopte”, vertelt de man.

De politie stelde een ruime perimeter in en ontmijningsdienst Dovo werd ter plaatse gevraagd. “Uit voorzorg en op vraag van Dovo werden enkele woningen in de buurt ontruimd”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Een tweetal uur later kon Dovo het pakket onschadelijk maken. “De ontmijningsdienst heeft één schot afgevuurd, nadien was het grootste risico geweken. De resten van het pakket zijn meegenomen. De inhoud zal op een veilige plaats onderzocht en geneutraliseerd worden”, aldus Bruyns.

Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. Het parket volgt de zaak verder op. Tegen 12u konden de bewoners weer terugkeren naar hun woningen en heeft de politie de straat weer vrijgegeven.

De Algerijn

Volgens onze informatie en enkele buurtbewoners woont een alleenstaande vrouw met haar kind in de woning. Ze zouden niet veel contact hebben met de andere bewoners in de straat. Het zou gaan om de stiefzus van Mohamed R. C., bijgenaamd De Algerijn.

De uit Borgerhout afkomstige R.C. is een beruchte speler in het Antwerpse drugsmilieu en werd afgelopen zomer gearresteerd in Marokko. Het Antwerpse parket vervolgt de man in meerdere onderzoeksdossiers rond de invoer van cocaïne via de Antwerpse haven, corruptie en gewelddelicten.

© Victoriano Moreno

© jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen