Yanina Wickmayer en haar vader Marc op de US Open in New York.
Volledig scherm
PREMIUM
Yanina Wickmayer en haar vader Marc op de US Open in New York. © BELGA

Yanina Wickmayer treft minnelijke schikking voor bouwovertredingen aan villa, maar vader van tennisster kan bedrag niet betalen

DIEST/LEUVENTennisster Yanina Wickmayer (33) en de nv Biesthoeve hebben met het parket in Leuven een minnelijke schikking getroffen voor bouwovertredingen aan haar villa in Diest. Op die manier ontloopt ze strafvervolging, nadat haar rechtszaak eerder al door gerechtelijke dwalingen op de lange baan was beland. Maar haar vader Marc (69), die gedelegeerd bestuurder van de nv was en de minnelijke schikking niet kan betalen, zal zich volgend jaar moeten verantwoorden voor de overtredingen uit 2012.

  1. Scherpenheuvel-Zichem onthult namen van zeven nieuwe bruggen

    Scherpen­heu­vel-Zi­chem onthult namen van zeven nieuwe bruggen

    Op 1 mei, met de start van het bedevaartseizoen, wandelen de pelgrims over zeven nieuwe bruggen. Sinds vandaag hebben deze bruggen ook een naam. De inwoners van Scherpenheuvel-Zichem mochten een naam kiezen voor de drie ijzeren bruggen, de leerlingen van het vierde leerjaar uit scholen in Averbode, Testelt en Zichem kregen de uitdaging om een leuke naam te bedenken voor de vier boombruggen. “Dit geeft een mooi startschot aan het bedevaartseizoen.”
    Scherpenheuvel-Zichem
  2. LEVENSVERHAAL. Bert ‘Bèr’ Schoofs (98) was de oudste bakker van het land: “Papa’s geschrift was onleesbaar, maar zijn taarten... wát een millimeterwerk”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Bert ‘Bèr’ Schoofs (98) was de oudste bakker van het land: “Papa’s geschrift was onleesbaar, maar zijn taarten... wát een millimeter­werk”

    “Toen hij 92 jaar was, vonden we het tijd voor hem om te stoppen in de bakkerij. Maar eigenlijk hadden we hem moeten laten doorgaan.” Twee weken geleden ging de oudste bakker van het land op 98-jarige leeftijd heen. Bakker Bert Schoofs uit Zonhoven – ook wel bekend als bakker Bèr – had een rijk gevuld leven dat hem van Limburg naar Brussel en terug bracht. “Éclairs en rijsttaartjes, dat vond hij te gewoontjes. Verfijnde patisserie was helemaal zijn ding”, vertelt zoon Luc Schoofs. Een portret van een vakman die een meester was in zijn stiel, maar ook enorm van het leven genoot en zelfs vorig jaar nog op de weide van Pukkelpop stond.
    Lummen