Mark Tijsmans (N-VA) ging de studenten vorige week drie dagen lang steunen in hun protest naast het stadhuis. Velen van hen kent hij ook persoonlijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Mark Tijsmans (N-VA) ging de studenten vorige week drie dagen lang steunen in hun protest naast het stadhuis. Velen van hen kent hij ook persoonlijk. © Klaas De Scheirder

Acteur en raadslid Mark Tijsmans protesteert tegen eigen partij en stapt uit politiek: “Cultuur is voor N-VA niet belangrijk”

ANTWERPEN“Ik heb níets kunnen betekenen voor cultuur deze legislatuur: de grootste teleurstelling van mijn leven én de reden waarom ik stop met politiek.” De besparing in de sector is de druppel voor acteur en auteur Mark Tijsmans, die voor N-VA in de Antwerpse gemeenteraad zetelt. “Of de partij me mijn uitspraken kwalijk neemt? Natuurlijk, maar ik kan niet langer zwijgen.”

  1. Ook Stany Crets en Peter Van Den Begin steunen cultuurprotest: “Er wordt niet geluisterd dus we gaan ons luider laten horen, én radicaler”
    PREMIUM
    ANTWERPEN

    Ook Stany Crets en Peter Van Den Begin steunen cultuurpro­test: “Er wordt niet geluisterd dus we gaan ons luider laten horen, én radicaler”

    Dag vijf van het cultuurprotest aan het Antwerpse stadhuis heeft nog niks opgeleverd. Studenten en sympathisanten betogen er al de hele week tegen de besparingen in de sector. Ook burgemeester Bart De Wever (N-VA) kreeg tijdens een korte passage over de Grote Markt een fluitconcert over zich heen. Met onder andere Stany Crets, Koen De Graeve, Marleen Merckx en Peter Van Den Begin schaarde bekend Vlaanderen zich net zoals maandag achter het protest. “Wat moet ik zeggen op dat zitpenningen van beleidsmakers wél geïndexeerd worden, of dat de politie een miljoen krijgt voor nieuwe stoelen? Wat moet ik daar op zeggen?”
  2. Tumor van Amalie (26) lijkt op degene die Neyla (5) het leven kostte: “Tijdens mijn operatie ben ik er twee keer bijna in gebleven”
    PREMIUM

    Tumor van Amalie (26) lijkt op degene die Neyla (5) het leven kostte: “Tijdens mijn operatie ben ik er twee keer bijna in gebleven”

    Amalie Kempeneer (26) heeft de dood in de ogen gekeken, maar kon het navertellen. Drie jaar geleden kreeg ze te horen dat ze een tumor in haar hersenstam had. Gelijkaardig aan die van de kleine Neyla (5) uit Deurne, die een jaar geleden het leven liet omdat haar tumor niet verwijderd kon worden. Sindsdien wordt Amalie haar leven getekend door ziekenhuisbezoeken, pijnmedicatie, verlammingen en dromen die ze moest opgeven. Nochtans ziet ze de toekomst zo rooskleurig mogelijk in. “Het liefste wat ik doe is naar mensen hun verhalen luisteren en hen raad geven.”
    Antwerpen