Ook bij de apotheker is het Covid-19-vaccin gratis, van de basisvaccinatie tot de herfstbooster. Elke apotheek die de vaccins toedient, heeft daartoe een opleiding gevolgd.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook bij de apotheker is het Covid-19-vaccin gratis, van de basisvaccinatie tot de herfstbooster. Elke apotheek die de vaccins toedient, heeft daartoe een opleiding gevolgd. © Photo News

Alles wat je wil weten over coronavaccinatie bij de apotheker

Vanaf volgende week dinsdag kan je ook bij de apotheek terecht voor je coronavaccinatie, ook als je er nog nooit één hebt gekregen. Experts beantwoorden alle vragen omtrent de nieuwe mogelijkheid.

15 reacties

  • Geert Vande Walle

    2 jaar geleden
    Tijdens mijn legerdienst (1974) moest iedereen binnen de 5 minuten altijd en overal een pikuur kunnen geven of het slachtoffer was dood . Een apotheker zal dat na 6 jaar studie wel kunnen zeker !
  • Tamara Faes

    2 jaar geleden
    Apothekers mogen maar zorgkundigen niet ?? Waarom mag de mens zelf het vaccin niet prikken ??
  • Anneke Bosman

    2 jaar geleden
    Fonny Thaels, Medisch geheim bestaat niet meer. Apothekers kregen zelfs een pop-up op hun scherm als je er iets ging halen om te melden dat je niet gevaccineerd bent. Ze probeerden je dan te overtuigen en indien dat niet lukte moeste ze ingeven wat de reden was en of je nog twijfelde of echt zeker was. Dat gesprek gingen ze met de klanten aan in een volle apotheek...Welk medische geheim?
  • Bertrand Vanhevel

    2 jaar geleden
    Volgens de huidige wetgeving en opleiding zijn apothekers niet bevoegd om inspuitingen te geven en de mogelijkse reacties te onderkennen en er gevolg aan geven. Heb als verpleegkundige honderden appendices zien verwijderen en geassisteerd, ik zou het kunnen, maar zou ik het mogen bij jou bij gebrek aan een chirurg?
  • rik casteleyn

    2 jaar geleden
    Hoeveel van die oude vaccins zullen eerst toegediend worden . In de centra wisten ze ook van niets en toch werden er 50.000 toegediend . Niemand van de ministers was verantwoordelijk en niemand werd op het matje geroepen . Wie geloofd nog de experten en de ministers na zulke flaters ?
  1. EXCLUSIEF. Belgische wetenschappers ontdekken schadelijke roetdeeltjes in hersenen: “Ze stapelen zich op in belangrijke delen van ons brein”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Belgische wetenschap­pers ontdekken schadelij­ke roetdeel­tjes in hersenen: “Ze stapelen zich op in belangrij­ke delen van ons brein”

    Elke dag ademen we schadelijke roetdeeltjes in door luchtvervuiling. Dat ze in ons lichaam terechtkomen, wisten wetenschappers al. Maar Belgische onderzoekers aan de UHasselt hebben nu ontdekt dat ze niet alleen tot in onze hersenen raken, ze verzámelen zich daar ook in bepaalde delen. Om welke delen van ons brein gaat het? Wat zijn de gevolgen? En kan je er iets tegen doen? HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters vroeg het aan wetenschapper Kenneth Vanbrabant.
  2. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.