De E313 scheidt Deurne-Noord van Deurne-Zuid ©  Patrick De Roo

Districtstraad herhaalt eis om E313 te ondertunnelen: “Het brengt Deurne-Noord en Zuid dichter bij elkaar”

Deurne -

De Deurnse districtsraad heeft zijn eis, namelijk het ondertunnelen van de E313, opnieuw overgemaakt aan de hogere overheden. “Het zou de leefbaarheid enorm verbeteren en ook Deurne-Noord en Deurne-Zuid opnieuw dichter bij elkaar brengen”, zegt districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA).

De E313 loopt dwars door het district Deurne, boven het Rivierenhof. Het is een betonnen barrière tussen Deurne-Noord en -Zuid. Het is al langer een doorn in het oog van menig Deurnenaar en ook de districtsraad pleit al langer om de autosnelweg te ondertunnelen.

Die eis, gericht aan de Vlaamse overheid, wordt nog maar eens herhaald. De voltallige districtsraad keurde een motie goed om de hogere overheden tot actie aan te zetten. Als de Antwerpse Ring overkapt kan worden, kan ook de E313 onder de grond, is de redenering. “Het zou de leefbaarheid enorm verbeteren en ook Deurne-Noord en Deurne-Zuid opnieuw dichter bij elkaar brengen”, zegt districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA).

Toch maakt de raad zich ook zorgen, over de mogelijke komst van een op- en afrit van de A102. Er is al sprake geweest van een verkeersknooppunt in Deurne of Wijnegem, al is het nog niet duidelijk in welke vorm. “Dàt zou een nog grote impact hebben op de leefbaarheid van de Deurnenaar dan de E313 vandaag”, stelt Vlaams Belang-fractieleider, Jan Van Wesembeeck. “Er is geen duidelijkheid over waar men met het afrittencomplex van A102 naartoe wil. Maar het is wel zeker dan Wommelgem af wil van zijn ‘rondpunt’. Ze willen dat vergiftigd geschenk aan Deurne geven.”

Ook Groen en PVDA maken zich daar zorgen over. “Het scenario waarin het ‘rondpunt’ van Wommelgem al dan niet behouden blijft als belangrijke verkeerswisselaar, zorgt ervoor dat er in Deurne een enorm verkeershinder kan bijkomen”, zegt Skrolan Hugens. “Dat mogen we niet uit het oog verliezen.”

 jas

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER