©  Fred Debrock

Onze bespaartip: gebruik gevallen bladeren als gratis meststof

Van torenhoge energieprijzen tot historische inflatie: het leven wordt aan sneltempo duurder. Het goede nieuws is dat we met kleine ingrepen steeds meer impact kunnen hebben op onze portemonnee. Daarom geeft Gazet van Antwerpen elke dag een handige bespaartip. Doe er je voordeel mee!

De droogte van afgelopen zomer kleurde onze gazons geel en bruin. Door de klimaatverandering zullen dergelijke kurkdroge periodes steeds vaker voorvallen, waardoor het moeilijk wordt om je tuin te onderhouden. Daarom geven we graag een tip om je gazon nu al te beginnen wapenen: laat gevallen bladeren gewoon liggen. Het zijn namelijk ideale meststoffen. Je gras kan een behoorlijk bladerdek verdragen zonder te verstikken. Als het dikker dan 10 cm wordt, volstaat het om er een keer met de grasmaaier over te rijden.

Naast tijd en moeite bespaar je ook geld: volgend voorjaar hoef je immers geen dure gazonmest te kopen met dezelfde voeding die je een paar maanden eerder hebt weggeharkt. Voor een gazon van 300 vierkante meter ben je al gauw zo’n 40 euro aan universele gazonmest kwijt. Wie had gedacht dat je dode bladeren zoveel waard waren!

JVBo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER