Zillion-film, waarheid of fictie? “Als Frank Verstraeten anekdotes vertelt, weet je nooit of dat nu echt gebeurd is”

ShowbitsEindelijk gaat de film ‘Zillion’ in première, over de beruchtste discotheek van ons land. Jonas Vermeulen kruipt in de huid van de omstreden Frank Verstraeten. Na ‘Studio Tarara’ en ‘Professor T’ is het zijn eerste hoofdrol. Hij had verschillende gesprekken met de echte Verstraeten om het personage beter te kunnen aanvoelen. “Frank heeft goed meegewerkt aan het scenario. Hij had heel veel straffe anekdotes, maar het was soms heel moeilijk om in te schatten of die ook allemaal waarheidsgetrouw zijn”, vertelt Jonas aan Showbits.

4 reacties

  • Frank Slaets

    1 jaar geleden
    Het is een feit wanneer je geleefd hebt dat meestal niet kan vertellen aan doorsnee mensen. Ze zetten je weg als fantast of overdrijver. Wees gerust: hij verzint ze niet. Integendeel .
  • kenny olyslaegers

    2 jaar geleden
    Iedereen die daar effectief binnen is geweest heeft verhalen die nu gewoon niet meer geloofwaardig overkomen. Dat was daar pure waanzin dat ge niet kunt door vertellen. Ben blij dat ik het allemaal beleeft heb!
  • Patrick Van puymbroeck

    2 jaar geleden
    Er zal altijd fictie bijzitten alles word graag groter verteld !! thats the way it is🤣
  • Karl Van Dessel

    2 jaar geleden
    Altijd leuk om iets verfilmd te zien. Na 'de tekstmaniak' van Alain Grootaers bleef ik wat op mijn honger zitten. Misschien kunnen onze cineasten eens nadenken over een verfilming van 'de man die naast zijn schoenen liep' of 'ik ben de vuilnisman' van Van Dievel? Uiteraard een verfilming van Patrick Haemers' parcours is ook altijd top.