© ISOPIX

Dit is de ware toedracht achter moslima die ten tijde van aanslag in Londen “onverschillig” langs slachtoffer liep

Deze moslima liep toevallig langs een van de slachtoffers van de aanslag in Londen, maar kreeg de furie van het hele internet over zich heen omdat het haar schijnbaar niet veel kon schelen. De fotograaf schiet de vrouw nu echter te hulp en wil de ware toedracht delen.

nkdr

Op een van de foto’s lijkt het alsof de vrouw het slachtoffer straal negeert en zich volledig op haar telefoon concentreert, of dat is toch wat sommigen op sociale media in de foto zien. De fotograaf meldt echter dat ze de foto verkeerd interpreteren en zegt dat de vrouw op een andere foto wel (meer) van streek lijkt.

“In de andere foto in de reeks ziet ze er echt van streek uit, persoonlijk vind ik dat dat in beide foto’s het geval is”, vertelde fotograaf Jamie Lorriman aan ABC. “De mensen die haar op basis van deze foto aanvallen zijn eerder selectief geweest.” De man deelde ook de tweede foto om zijn punt kracht bij te zetten.

© ISOPIX/Shutterstock/Rex

© ISOPIX

“Ze wilde waarschijnlijk gewoon van de brug raken. Ik vind het zo erg voor de vrouw op de foto. Als ze dit gezien heeft, moet ze zich verschrikkelijk voelen.” De fotograaf beschreef de sfeer na de aanslag als angstig en verschrikkelijk, maar zei ook dat er een “vreemdsoortig kalme atmosfeer heerste. Niemand was aan het schreeuwen of roepen.”

Het was een twitteraar met de naam Texas Lone Star die de foto als eerste deelde. Hoewel de vrouw heel wat haatberichten de verduren kreeg op sociale media, kwamen enkelen haar ook meteen te hulp. Zo zou ook een blanke man in een gelijkaardige houding gefotografeerd zijn, maar werd die helemaal niet zo zwaar aangepakt als zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER