Dader strandmoord in Zeebrugge tekent beroep aan tegen veroordeling

El Sayed ‘Mike’ Farag (62) heeft beroep aangetekend tegen zijn veroordeling tot 20 jaar gevangenisstraf voor de doodslag op zijn vriendin Daisy Vergote (43). De man van Egyptische origine heeft de wurging nooit bekend.

Op 24 juli 2014 werd het levenloze lichaam van het slachtoffer rond 7.15 uur aangetroffen op het strand van Zeebrugge. Over haar gezicht lag zand, maar haar geslachtsdelen waren wel zichtbaar. Op het lichaam werden ook drie gebruikte condooms aangetroffen. Achteraf bleken die afkomstig te zijn van de laatste klant die het slachtoffer als prostituee had ontvangen.

El Sayed Farag, bijgenaamd Mike, kwam diezelfde dag al in het vizier van de speurders. Zijn gewelddadig gedrag tegenover zijn partner had er immers enkele maanden eerder al voor gezorgd dat hij een tijdje in de Nederlandse gevangenis was beland. ‘Mike’ werd de volgende nacht al ingerekend, maar blijft bij hoog en bij laag beweren dat hij met de dood van zijn vriendin niets te maken heeft.

De beklaagde stond terecht voor moord, maar de rechtbank oordeelde dat van voorbedachten rade geen sprake was. Op 6 maart werd Farag voor doodslag tot 20 jaar gevangenisstraf en 10 jaar TBS veroordeeld. Vrij snel tekende de Egyptische Nederlander vanuit zijn cel beroep aan tegen die veroordeling. Het parket zal hetzelfde doen, waardoor het OM op het proces voor het hof van beroep de mogelijkheid heeft om voor moord een zwaardere straf te vorderen. Onmiddellijk na het vonnis hadden de burgerlijke partijen al beroep aangekondigd tegen de herkwalificatie naar doodslag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen