Opvallend is dat vooral leerlingen uit het beroepsonderwijs de laptop minder mee naar huis mogen nemen.
Volledig scherm
Opvallend is dat vooral leerlingen uit het beroepsonderwijs de laptop minder mee naar huis mogen nemen. © Getty Images/Cavan Images RF

Laptop gekregen, maar kwart van middelbare scholieren moet die op school laten: “Die leerlingen dreigen digitaal uit de boot te vallen”

Hoewel de beschikbaarheid van digitale toestellen voor zowel leraren als leerlingen toeneemt, mag een kwart van de leerlingen uit het secundair onderwijs een schoollaptop ’s avonds niet mee naar huis nemen. Dat blijkt uit een bevraging van de Onderwijsinspectie bij 7.500 directeurs, leraren, leerlingen en ouders die eind vorig schooljaar werd afgenomen.

21 reacties

  • Kelly Verlinden

    1 jaar geleden
    Ze hebben een laptop maar moeten nog altijd dure boeken kopen ipv digitale goedkope pdf's. Het lobbywerk van de drukkerij loont goed.
  • Ralf Gering

    2 jaar geleden
    Maar iedereen heeft een smartphone…
  • Wouter Verhelst

    2 jaar geleden
    De overheid moet ervoor zorgen dat de burgers in staat zijn ZELF in te staan om de nodige middelen te kunnen aankopen. De overheid deelt tenslotte enkel geld uit wat ze eerst de burgers afhandig maakten.
  • Harmen BROUCKE

    2 jaar geleden
    Niets te krijgen. Bij mijn oudste dochter betalen we huurgeld voor haar computer integenstelling tot alle beloften van ben Weyts.
  • Bea Cran

    2 jaar geleden
    Krijgen? Hier verplicht aan te kopen, eventueel op afbetaling.