Zwarte dag in het verkeer: jonge fietsers gegrepen door auto's tijdens oversteken

Bij twee gelijkaardige ongevallen zijn vrijdag een dode en een zwaargewonde gevallen. In beide gevallen ging het om jonge fietsers die waarschijnlijk de baan wilden oversteken. In het West-Vlaamse Ieper overleefde een 17-jarige fietser de klap niet, bij het ongeval in Diest raakte een 8-jarige jongen zwaargewond.

thv, stl

Het dodelijke ongeval gebeurde op de Brugseweg in Ieper, vlak bij de woning van het slachtoffer. De ziekenwagen en MUG-dienst werden in eerste instantie opgeroepen voor een verkeersongeval, maar later moest ook de brandweer uitrukken om een tent te brengen.

De hulpdiensten probeerden het jonge slachtoffer nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Er waren geen getuigen van het ongeval. Het parket van Ieper stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse onderzoekt de juiste omstandigheden van het ongeval nog. Men gaat ervanuit dat de jongen werd gegrepen tijdens het oversteken.

Enkele uren later raakte in het Vlaams-Brabantse Diest een achtjarige jongen zwaargewond geraakt bij een gelijkaardig verkeersongeval. Dat meldt de lokale politie Demerdal. De jongen was met zijn fiets de Commissaris Neyskenslaan aan het oversteken toen hij op het zebrapad werd aangereden door een wagen. De jongen werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. Over de juiste omstandigheden van het ongeval bestaat nog geen duidelijkheid.

Foto: Google Street View.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen