De schutter woonde in het appartement met donkergrijze gevelsteen in de Thaborstraat en raakte ter hoogte van waar de blauwe fiets staat minstens vijf mensen. ©  Theo Derkinderen

Man die met loodjesgeweer op voorbijgangers schoot is doorverwezen naar correctionele rechtbank

Mechelen -

De raadkamer in Mechelen heeft Jean V. (51) doorverwezen naar de correctionele rechtbank. De man zit al ruim vier maanden in voorhechtenis omdat hij met een loodjesgeweer zou hebben geschoten en minstens vijf mensen zou hebben geraakt.

LEES OOK. Mechels slachtoffer Jef (86) leidde politie naar schutter met loodjesgeweer: “Gelukkig ben ik niet zelf gaan aanbellen”

De politie pakte V. half juni op nadat verschillende mensen er melding hadden van gemaakt dat ze met een loodjesgeweer waren beschoten in de buurt van de Melaan in Mechelen. Een van hen was de 86-jarige Jef Meysmans. Die ging zelf op onderzoek uit en kwam uit bij een appartement in de Thaborstraat. Volgens de man kon er alleen maar van daar geschoten zijn.

De politie vond in het appartement een loodjesgeweer en munitie en deed aan slachtoffers ook een oproep op zich te melden. Uiteindelijk konden er vijf slachtoffers worden geïdentificeerd, onder wie twee minderjarigen en ook een vrouw waarbij een bolletje operatief uit haar arm moest worden verwijderd.

Advocate Veronique Gysbrechts. ©  Theo Derkinderen

Een regenpijp aan de overkant van het appartement van Jean V. vertoont verschillende inslagen door bolletjes uit een loodjesgeweer. © Joris Herregods

Sinds de feiten zit Jean V. in voorhechtenis. De raadkamer verlengde zijn aanhouding dinsdag opnieuw met een maand en verwees hem door naar de correctionele rechtbank. “Dat betekent dat de zaak binnen de vijftien dagen al op de zitting zal komen. Of we in beroep gaan tegen de verdere aanhouding? Dat ga ik met mijn cliënt bespreken”, reageerde advocate Veronique Gysbrechts na afloop van de raadkamer. “Meneer V. blijft erbij dat hij met zijn loodjesgeweer wel af en toe op een regenpijp in de buurt mikte, maar dat hij nooit op mensen heeft geschoten.” (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen