Topbasketbalser Brittney Griner.
Volledig scherm
Topbasketbalser Brittney Griner. © AP

Russische rechtbank verwerpt genadeverzoek Amerikaanse topbasketbalster Brittney Griner

De rechtbank van Moskou heeft dinsdag het genadeverzoek van de Amerikaanse basketbalvedette Brittney Griner (32) om haar “traumatiserende celstraf” in te korten verworpen. De beslissing volgde amper enkele minuten nadat de rechtszaak was geopend en Griner had gepleit om genade.

21 reacties

  • Roz Vanhaelst

    2 jaar geleden
    Iedereen weet dat je in sommige landen niet zomaar drugs kan binnen brengen en maar goed want die handel heeft reeds vele slachtoffers gebracht . Het is niet omdat je de beste basketster bent dat je daarvoor moet vrijgesproken worden . Die toppers denken altijd dat ze meer mogen dan een ander . Dat Biden daarvoor pleit toont alleen maar welk een zwak staatslens hij is , zou beter een goed voorbeeld stellen.
  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Wat zij bij had was een afgeleide van cannabis zonder het drogerend element erin. Zij had zich evenwel beter moeten informeren. Zelfs als de Russen niets vinden, vinden ze toch iets om iemand achter de tralies te zetten. Of ze plaatsen iets om iemand te pakken.
  • Evan De Jongh

    2 jaar geleden
    Denk dat er een verschil is tussen bewust drugs smokkelen en dit geval. Is niet dat ze betrapt is met pakken cocaïne in haar bagage. In België was ze al lang terug vrij geweest of op zijn minst uitgeleverd aan de VS. Rusland wil moeilijk doen en het gerecht daar is alles behalve onafhankelijk van de staat. Ze heeft niemand in gevaar gebracht, heeft niet bewust geprobeerd iets Rusland uit te smokkelen. Had waarschijnlijk niet genoeg geld mee om douane te "betalen" anders had ze mogen doorgaan.
  • etienne bies

    2 jaar geleden
    In Siberië zit het vol met gevangenen die maar 1 gram drugs in bezit hadden.Inderdaad in Rusland wordt hier niet mee gelachen.
  • Luc Caels

    2 jaar geleden
    Het is gewoon wraak van Rusland omdat hun oorlog tegenvalt