Links: portretfoto van Piet Huysentruyt. Rechts: ‘moambe’ uit zijn boek. Het recept is een ode aan het Congoverleden van zijn vader.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: portretfoto van Piet Huysentruyt. Rechts: ‘moambe’ uit zijn boek. Het recept is een ode aan het Congoverleden van zijn vader. © Foodphoto / Pieter D'Hoop

3 exclusieve recepten van Piet Huysentruyt uit nieuwe culinaire biografie: “De moambe is een eerbetoon aan mijn vader, de rijstpap aan mijn moeder”

HLN-chef Piet Huysentruyt wordt 60 dit jaar: dat viert hij met een nieuw seizoen van 'SOS Piet’ op VTM én met maar liefst twee nieuwe boeken. In ‘Ongezouten’ en ‘Gepeperd’ geeft hij een exclusieve inkijk in zijn leven als chef en deelt hij zijn grote verzameling aan recepten. “Ik voelde mij vaak een vernieuwer die geen erkenning meer kreeg”, vertelt hij aan HLN Eten. We spraken hem over zijn culinaire biografie en delen drie recepten uit zijn boek.