Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). © Photo News

Weyts werkt aan bescherming klokkenluiders in het onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) werkt aan een beschermingsregeling voor klokkenluiders in het onderwijs. Dat zei zijn collega Bart Somers (Open Vld) dinsdag in het Vlaams Parlement. “De gebeurtenissen van misbruik in het hoger onderwijs tonen aan dat deze regeling dringend nodig is”, reageerde Brecht Warnez (CD&V).

5 reacties

  • Mieke Ponet

    2 jaar geleden
    Het zal altijd rommelen in het onderwijs wie ook de minister zal zijn omdat wij nooit overeenkomen met die systemen in het onderwijs.
  • Hubert Vanmechelen

    2 jaar geleden
    Bescherming van een klokkeluider ... bekt goed ... maar een liberaal die daarvan echt werkt maakt moet nog geboren worden. Tenzij ... Weyts niet weet dat er zoiets bestaat als het schaden van het imago, wat graag gehanteerd wordt om mistoestanden te verdoezelen.
  • Gaston Batsleer

    2 jaar geleden
    Zoals elke politicus: veilige, risicoloze problemen aanpakken en dan trots zijn op wat ze realiseerden want het is zonder gevolgen (voor hun postje).
  • Saskia Canniere

    2 jaar geleden
    Serieus? Hebt u geen andere prioriteiten op dit moment? Zoals kinderen die een fleece-deken stopt getoe krijgen omdat de school moet besparen op verwarming? Scholen die moeten besparen op papierverbruik ? Zelf initiatieven moeten ondenermen kinderen uit kansarmoede minstens 1 behoorlijke maaltijd te kunnen geven? En dat allemaal in het uw zo dierbare Vlaamse Go-onderwijs? Zij, in het werkveld, met hart en ziel, hebben géén nood aan uw zgn CITO-toetsen en klokkenluidersregeling!
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Zo lang inrichtende machten zich niets aantrekken van die bescherming ben je toch de sigaar als je wantoestanden aanklaagt. De enige mogelijke bescherming is dan een vaste benoeming. Want om die te beëindigen kan je verder gaan in beroep dan de inrichtende macht.