Hyundai investeert 5,5 miljard dollar in nieuwe Amerikaanse EV-fabriek ondanks bezorgdheden Inflation Reduction Act

De Koreaanse autobouwer Hyundai zal in Amerika een nieuwe EV-fabriek oprichten om te kunnen profiteren van forse belastingverminderingen.

Waarom is dit belangrijk?

In augustus ondertekende de Amerikaanse president Joe Biden de Inflation Reduction Act, het grootste klimaatpakket in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Daarbij werden honderden miljarden dollars vrijgemaakt voor de transitie naar hernieuwbare energie. Daardoor kunnen autobouwers in de VS nu beroep doen op forse belastingverminderingen tot 7.500 dollar per voertuig.

De essentie

Hyundai investeert 5,5 miljard dollar in nieuwe Amerikaanse EV-fabriek.

  • Hyundai kocht in 2005 zijn eerste Amerikaanse fabriek in Montgomery, Alabama. Een investering van 1,8 miljard dollar. Omdat autobouwers in de VS tegenwoordig kunnen profiteren van subsidies op elektrische voertuigen (EV), besluit de Koreaanse autobouwer zich nu ook te vestigen in Bryan County, ten westen van Savannah.
  • De fabriek zal in 2025 in werking treden waarbij de jaarlijkse productie van elektr
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer