© ATV

Lamkel Zé en Antwerpfans reageren na oproep tot dialoog: “Dit zal, op hypocriet handen schudden na, niets opleveren”

De uitlatingen van Didier Lamkel Zé aan het adres van zijn ex-werkgever Antwerp krijgen een staartje. De Kameroener kreeg geen effectieve speeldagen schorsing, maar wel een alternatieve straf: een ontmoeting met de supporters en officiële vertegenwoordigers van Royal Antwerp FC.

Hannes Van Gael, Diederik Geypen

Het Disciplinair Comité voor het profvoetbal wil dus dat Lamkel Zé in dialoog gaat met de supporters van de Great Old. Tijdens Kortrijk-Antwerp (2-1 op 2 oktober) werd de aanvaller voortdurend op de korrel genomen door de bezoekende fans. Na de wedstrijd richtte Zé zich op Instagram tot die fans: “Fuck Antwerp”.

Nog later toonde Lamkel Zé enkele racistische reacties vanwege Antwerpfans. Zo werd een Wilrijks Vlaams Belang-raadslid ontslagen door zijn werkgever nadat hij de Kortrijkspeler ‘mensaap’ noemde.

FASC: “Dit is een lege actie”

Bij de Federatie van Antwerp Supporters Clubs (FASC) is men verbaasd over de beslissing van het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal. “Voor ons is het verhaal Lamkel Zé immers afgesloten. Zijn gedrag in de wedstrijd was niet slim. Onze reactie evenmin. Maar daarmee is de kous af”, zegt Dominik Van Landeghem, woordvoerder van de FASC.

“Nu verplicht het Disciplinair Comité de drie partijen – Antwerp, zijn fans en Lamkel Zé – om rond de tafel te gaan zitten, terwijl geen van hen daarop zit te wachten. We zullen vanuit de club wel horen wat er te gebeuren staat, maar in onze ogen is dit een ‘lege’ actie die haar doel voorbijschiet. Dit zal, op het hypocriet schudden van de handen na, niets opleveren. Sommige dingen, zoals Antwerp en Lamkel Zé, passen gewoon niet bij elkaar.”

Lamkel Zé reageerde in zijn gekende stijl op Instagram: “Aan wie moet ik me excuseren? Jullie lachen er mee. Ik zal nooit mijn excuses aanbieden aan racisten.”

Tijdens de wedstrijd kreeg Lamkel Zé al geel voor zijn provocerend gedrag. Mogelijk krijgt hij nu nog een sportieve straf, want naast de alternatieve straf hangt de Kameroener ook een voorwaardelijke schorsing van twee speeldagen boven het hoofd.

LEES OOK. Didier Lamkel Zé riskeert schorsing na uitlatingen na Antwerp-Kortrijk, CEO Pro League betreurt incidenten: “Beledigingen en racisme kunnen niet”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.