© Belga

Man (22) krijgt geen straf voor slag aan parkeerwachter in Bree

Een 22-jarige man uit Meeuwen-Gruitrode kreeg de gunst van de opschorting nadat hij een slag uitdeelde aan een parkeerwachter. De man vond een boete achter zijn ruitenwisser en ging verhaal halen bij de beambte aan de overkant van de straat. “Maar toen lachte hij me uit”, klonk het voor de rechter.

shde

De twintiger parkeerde zijn wagen in Bree en liep snel een winkel binnen. “Na een minuutje bedacht ik me dat ik mijn parkeerschijf vergeten was”, legde de man uit aan de rechter in Tongeren. “Ik kwam terug buiten maar er hing al een boete achter mijn ruitenwisser.”

De parkeerwachter stond ondertussen aan de overkant van de straat. De twintiger stak over en probeerde te onderhandelen. “Ik vroeg of die boete écht nodig was maar de man lachte me gewoon uit. Toen heb ik hem een duw gegeven.”

De parkeerwachter ontkent de beschuldigingen: “Ik heb hem nooit uitgelachen maar toch blijft hij dat beweren. Ik ben een garage in moeten lopen om aan zijn agressie te ontsnappen.”

De rechter bevond de twintiger schuldig aan de feiten, maar gaf hem geen straf. Wel moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van 50 euro betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer