Foto Radio 2

Jonge voetballertjes mogen in Zelzate na training niet meer douchen op de club

De jeugdspelers van voetbalclub KVV Zelzate kunnen niet langer douchen na hun training. De club heeft besloten om de douches voor alle spelers tot en met 13 jaar dicht te houden, om zo kosten te besparen. De oudere spelers en de vrouwen kunnen voorlopig wel nog douchen na de training. Bij matchen zijn de douches voor iedereen open.

De voorschotfacturen voor energie zijn bij KVV Zelzate gestegen van 1.000 à 1.500 euro per maand naar 4.000 à 5.000 euro per maand. Om die kosten toch enigszins te drukken heeft het bestuur nu besloten om de douches tijdens trainingen te sluiten voor de jeugdspelertjes tot 13 jaar. Zij zullen zeker tot aan de winterstop thuis moeten douchen. 

Gezonde club gezond houden

KVV Zelzate is volgens voorzitter Stefaan Luca een financieel gezonde club en de beslissing om de douches te sluiten tijdens de trainingen moet dat zo houden. Stefaan Luca: "Het is een maatregel die we nemen om volgend seizoen niet voor verrassingen komen te staan. Als we dan budgettair zwaar in het rood zouden gaan, dan zouden we het lidgeld zwaar verhogen. Daarom anticiperen we door de energiekosten nu te verlagen en we gaan dit evalueren half december." 

Wel douches tijdens de matchen

De club heeft ervoor gekozen om de douches enkel te sluiten tijdens de trainingen bij de jeugdspelers omdat ze gemerkt hebben dat heel veel ouders hun kinderen toch met de auto brengen en afhalen. Voor de trainingen van de  oudere spelers en voor alle wedstrijden zullen de douches wel open blijven.  

Meest gelezen